Dennis Gratz

Parlament mora tražiti specijalnu reviziju Gradske uprave Mostara

Vijesti / Flash | 03. 11. 2015. u 17:11 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dennis Gratz, zastupnik u Parlamentu Federacije, danas je uputio inicijativu prema Parlamentarnoj komisiji za reviziju, gdje traži da Ured za reviziju izvrši specijalnu reviziju financijskog izvještavanja i poslovanja Gradske uprave Mostara.

"Postoji zakonska osnova da se zatraži specijalna revizija, a ovo je posebno važno zbog činjenice da Mostar nije imao izbore već sedam godina, da se proračun u ovoj jedinici lokalne samouprave realizira pod vanrednim mjerama, koje su sada dobile formu nekakve trajne privremenosti. Ukoliko već vlasti u Federaciji BiH nisu u stanju postići dogovor kojim bi se osiguralo osnovno pravo građana na demokraciju i izbore, onda barem mogu osigurati da se pripadajućim sredstvima ne raspolaže bez kontrole i odgovornosti", kazao je Gratz.

Zakon o reviziji institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine propisuje da Parlament Federacije može u bilo koje vrijeme zahtijevati da Ured za reviziju izvrši specijalnu reviziju, kojom bi se procijenilo primjenjuju li odgovorne osobe zakone, koriste li sredstva za odgovarajuće namjene, te da da ocjenu financijskog upravljanja u jedinicama lokalne samouprave na području ovog entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close