Knezović za Bljesak

Parkiranje u Mostaru bez ocjene: Premalo mjesta i premalo naplate

Vijesti / Politika | 15. 09. 2014. u 12:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Još uvijek nije vrijeme za konačnu ocjenu početka naplate parkinga u Mostaru, kaže za Bljesak.info Mladen Knezović, direktor Javnog poduzeća MO-parking iako će uskoro biti godinu dana kako je počela naplata parkiranja na mostarskim ulicama.

''Prošlo je samo 11 mjeseci, to nije baš za konačnu ocjenu. To se može promatrati kao jedna faza u projektu''', rekao je Knezović za Bljesak.info, te je dodao kako Mostar nema toliko parkinga za naplatu kojima bi se riješio prometni sustav.

Satovi za naplatu parkinga postavljeni su u više ulica u Mostaru, međutim dosta ih još uvijek nije u funkciji. Knezović je rekao kako se trenutno naplaćuje 800 parking mjesta, a kako bi oni u budućnosti željeli proširiti svoje kapacitete.

''Mostar Parking redovito podnosi zahtjeve za povećanje parking mjesta za naplatu, ali je ta odluka na Gradu, a ne na poduzeću'', rekao je Knezović i dodao kako se građani još navikavaju na plaćanje parkinga, te da poslovično plaćaju parking SMS-om.

Tijekom pokretanja poduzeća plasirane su informacije kako građani Mostara koji ne podmire kazne za parkiranje izdane od strane Mostar parkinga neće moći registrirati svoj automobil, to nije zaživjelo u praksi.

Ipak, Knezović kaže kako je Javno poduzeće Mostar Parking već deset mjeseci u sustavu prekršajnog zakona.

''Mi smo od Ministarstva pravde Federacije dobili dozvolu za prekršajne naloge. Imamo tisuću prekršajnih naloga, dalje od toga je poslovna tajna poduzeća. U proteklih mjesec dana došlo je do izmjene Zakona o prekršaju, gdje će neke pogodnosti biti ako se platit izrečena novčana kazna, npr. da će plaćanje 50 posto biti manje. Znači, promjene na obrascu moramo izvršit, ne samo mi nego i svi ostali koji izdaju prekršajne naloge'', objasnio je Knezović.

Prema svemu sudeći, tvrtka još ne posluje u plusu, jer kasne plaće za 22 zaposlena u ovom poduzeću. Knezović je rekao kako su radnici prije nekoliko dana primili dvije plaće, od kojih je jedna za travanj.

''Ovo poduzeće je primilo jedan višak djelatnika iz Gradske uprave i išao je više socijalnim principom nego strogo tržišnim. Mi smo primili jedan broj djelatnika, a na 800 parkinga ne bi trebalo toliko djelatnika raditi, ali svi trebamo živjeti, primati plaću, pa neka ih'', zaključio je Knezović u razgovoru za Bljesak.info.

Kopirati
Drag cursor here to close