Naoružani pljačkaš

Pariz: Pljačkaš zarobio sedam taoca, svi oslobođeni

Vijesti / Crna Kronika | 02. 12. 2016. u 20:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naoružani pljačkaš uzeo je sedmoro ljudi za taoce u jednoj turističkoj agenciji u Parizu. Policija je opkolila objekt, a na mjestu događaja su i pregovarači.

Policija je upozorila stanovnike tog dijela Pariza da ne izlaze na ulice i ostanu u svojim kućama, piše N1.

Reuters prenosi da je agencija, koja se nalazi na Masena bulevaru u južnom dijelu francuske prijestolnice, posebno popularna kod azijskih turista koji dobar dio usluga plaćaju u gotovini.

Osobe koje je naoružani pljačkaš sinoć držao kao taoce u turističkoj agenciji u južnom dijelu Pariza oslobođeni su, živi su i zdravi i na sigurnom su, dok je pljačkaš u bjekstvu, priopćila je policija. Policijski izvori su ranije naveli da taj incident najverovatnije nije vezan za terorizam. Talačka kriza se odvijala u bulevaru Massena, u južnom dijelu francuske prijestolnice, u blizini Porte d'Italia, prenosi francuski "Figaro".

"U tijeku je intervencija zbog oružane pljačke, automobili trebaju zaobilaziti e ovu zonu", priopćila je policija putem Twittera ranije sinoć. Usluge te turističke agencije većinom koriste klijenti azijskog porijekla, naveo je sinoć neimenovani policijski izvor, prenosi Reuters. "Figaro" navodi da je u toj agenciji i u prošlosti izvedena oružana pljačka.

Kopirati
Drag cursor here to close