Posjeta

Papa Franjo u Sarajevo dolazi 6. lipnja

Vijesti / Flash | 01. 02. 2015. u 11:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Dragi braćo i sestre, želim najaviti da ću u subotu, 6. lipnja otići u Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine", rekao je Papa Franjo u nedjeljnoj molitvi pred vjernicima na Trgu svetog Petra.



Kako je rekao, u Sarajevu će se založiti za mir i međuvjerski dijalog.

Papa je od vjernika zatražio da se pomole kako bi njegova jednodnevna posjeta Sarajevu pružila podršku katoličkoj manjini u BiH i podstaknula razvoj dobra i doprinijela konsolidaciji bratstva i mira.

Podsjećamo, i ranije je bilo govora o dolasku pape u glavni grad BiH, a mediji su o tome pisali još u kolovozu 2013.

Pisalo se i da će papa u Sarajevo doći u drugoj polivini lipnja 2014. godine kako bi povodom obilježavanja 100. obljetnice početka Prvog svjetskog rata uputio poruku mira, a službeni poziv poglavaru Rimokatoličke Crkve uputio je i tadašnji saziv Predsjedništva BiH.

Prije ovog pape, u glavnom gradu BiH te u Banja Luci boravio je papa Ivan Pavao II 12. i 13. travnja 1997. godine.

Komarica: Papa je shvatio opravdanost da dođe nama

Biskup banjalučki monsinjor Franjo Komarica izrazio je zadovoljstvo potvrdom da će poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, 6. juna posjetiti Sarajevo, ističući da očekuje da će taj događaj potaknuti Bosnu i Hercegovinu da krene sa slijepog kolosijeka ka europskim civiliziranim zemljama.

Monsinjor Komarica je u izjavi za Fenu istakao da je time papa Franjo ispunio obećanje koje je i njemu dao prošlog proljeća.

''Papa je shvatio potrebu i opravdanost da dođe nama i "pogura" i našu zemlju, koja je, nažalost, predugo ostavljena na slijepom kolosijeku, kao i da nas "pogura" društveno i politički te u zajedničkom životu različitih naroda i vjerskih zajednica i učvrsti naše međusobno zajedničko te priključi nas tamo gdje pripadamo, obitelji europskih naroda i civiliziranih država'', kazao je biskup Komarica.

Nada se da će se te papine namjere i ostvariti.

Biskup banjalučki kaže da je uvjeren da će svim narodima, a ne samo katolicima u BiH, biti drago zbog najave dolaska pape Franje u glavni grad BiH.

''Ako znamo ulogu sadašnjeg pape u svijetu, pa i među političarima, ne treba sumnjati da će ovaj njegov pohod biti na radost svakom plemenitom i dobronamjernom čovjeku'', kazao je biskup banjalučki u izjavi za Fenu.

Kako je danas najavljeno vjernicima okupljenima na Trgu Sv. Petra u Vatikanu, dolaskom u BiH papa želi ojačati napore u osnaživanju bratskih odnosa u našoj zemlji koja je do prije dva desetljeća bila pogođena ratom.

''Već odsad vas molim da se molite kako bi moja posjeta tim dragim ljudima bila ohrabrenje katoličkoj mladeži, donijela plodove dobra i doprinijela bratstvu i miru'', rekao je papa Franjo.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close