Događaji na Exitu

Pao sa zidina tvrđave pri pokušaju ulaska na Exit jer nije imao kartu

Vijesti / Crna Kronika | 12. 07. 2014. u 12:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetnaestogodišnji mladić iz Kikinde zadobio je teške ozljede kada je pao sa zidina Petrovardinske tvrđave pri pokušaju da bez ulaznice uđe na glazbeni festival "Exit", priopćio je MUP Srbije. Nezgoda se dogodila noćas oko 02:45 sati. MUP Srbije procjenjuje da je druge noći "Exita" na Petrovaradinskoj tvrđavi bilo oko 40.000 pretežno mladih ljudi.

U priopćenju se navodi da je policija, poslije izvršenih pretresa na tvrđavi i ispred nje, oduzela drogu od 43 posjetitelja "Exita", od kojih su 17 strani državljani. Policija će protiv dvije osobe podnijeti kaznene prijave zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a zbog neovlaštenog držanja opojnih droga policija će podnijeti kaznene prijave protiv 41 osobe.

Na novosadskom Bulevaru cara Lazara noćas oko 01:30 sati dvije za sada nepoznate osobe opljačkale su 24-godišnjeg Rumunja, od koga su uz prijetnju nožem oteli 5.000 dinara (43 eura), 2.000 leja (450 eura) i mobilni telefon. Oko ponoći na križanju novosadskih Bulevara Mihajla Pupina i ulice Sonje Marinković kriminalistička policija je kod osobe čiji su inicijali R.M. (21) iz Bačke Palanke pronašla izvjesnu količinu amfetamina, a pretresom njegovog stana više paketića sa 32 grama amfetamina.

Protiv R.M. bit će podnijeta kaznena prijava u redovnom postupku, zbog počinjenog kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Oko 21:40 sati također u Petrovaradinu 27-godišnji slovenački državljanin, prvo se verbalno sukobio sa kontrolorom u autobusu novosadskog gradskog prometa, a potom mu prijetio batinama.

Nasilnom Slovencu novosadska policija je odredila zadržavanje do 12 sati, poslije čega će, uz zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, biti doveden kod nadležnog suca. Na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu u tijeku je glazbeni festival "Exit", koji se završava u nedjelju, 13. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close