Narkotržište

Pao jedan od nositelja narkokriminala u BiH

Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2016. u 07:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, više desetaka policijskih službenika rano jutros započelo je pretrese i lišenja slobode na području općine Bosanski Novi/ Novi Grad, a lišene su slobode tri osobe među kojima i osumnjičeni organizator i jedan od nositelja narkokriminala u BiH.

Slobode su lišeni Jasmin Selimagić, rođen 1987. u Prijedoru, nastanjen u Bosanskom Novom, Anđelko Novaković, rođen 1985. u Bosanskoj Krupi, nastanjen u Novom Gradu, te Ganija Kurti, rođen 1969. u Nikšiću, državljanin Crne Gore, nalazi se pod nadzorom Službe za poslove sa strancima BiH.

Usporedo s lišenjima slobode izvršen je pretres objekata i vozila koje osumnjičeni koriste, na području Bosanskog Novog.

Iz Tužiteljstva BiH navode da su, u suradnji sa SIPA-om i partnerskim agencijama iz Crne Gore, proveli detaljnu i temeljitu istragu, tijekom koje su prikupljeni dokazi, da su navedeni osumnjičeni sudionici međunarodnog krijumčarenja velikih količina droge "marihuana" i "skunk", s područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, koju su dalje distribuirali na ilegalnom narkotržištu u sjeverozapadnom dijelu BiH.

Istragom je utvrđeno da je osumnjičeni Ganija Kurti, koji se nalazio na izdržavanju kazne u KPZ Zenica, iz zatvora putem kontakata u Crnoj Gori i BiH, koordinirao krijumčarenje droge u Bosnu i Hercegovinu.

Riječ je o osobi koja je ranije protjerana iz BiH, te je koristeći krivotvorene dokumente, ponovo ilegalno ušla u BiH, gdje je uhićena.

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da su osumnjičeni u više navrata krijumčarili količine od više kilograma droge, a osumnjičeni Selimagić često je radi nadgledanja droge i njenog transporta boravio u Crnoj Gori.

Nakon izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju, koji će nakon ispitivanja donijeti odluku o daljnjim aktivnostima, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close