Međukontinentala akcija

'Pao' jedan od najvećih dilera i krijumčar narkotika u Srbiji

Vijesti / Crna Kronika | 14. 12. 2015. u 23:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najvećih dilera droge u Srbiji i međunarodni krijumčar narkotika uhićen je jutros, navode "Novosti" i "Blic". Kako je priopćio MUP, uhićen je K. R. (1964.) iz Beograda osumnjičen da je organizator grupe koja se bavila međunarodnim krijumčarenjem droge.

Zaplijenjeno je ukupno više od sedam kilograma droge, četiri kilograma i 196 grama kokaina i tri kilograma i 130 grama heroina, a suradnici osumnjičenog su u bjekstvu.

MUP je priopćio da je time razbijen još jedan lanac međunarodnog krijumčarenja narkotika, čiji je organizator bio u Beogradu, kao i da je to izvedeno zahvaljujući dužim operativnim radom SBPOK.

Dodaje se da je grupa razbijena u suradnji sa policijskim službama sa nekoliko kontinenata, kao i da je droga zaplijenjena u više zemalja Europe i svijeta, piše B92.

"Osumnjičeni je kao organizator sa suradnicima, koji su trenutno u bjekstvu, u dužem vremenskom periodu, pronalazio i angažirao državljane Republike Srbije kao kurire da, za potrebe njegove grupe, vrše krijumčarenje kokaina i heroina van zemalja porijekla", navodi se u priopćenju.

Policija u priopćenju navodi četiri primjera krijumčarenja droge - iz Ekvadora, iz Istanbula, iz Mozambika preko Brisela i iz Indije preko Mađarske.

U sva četiri slučaja bili su angažirani državljani Srbije kao kuriri (tri žene M. K., D. S., Ž. S. i muškarac M. M.), a njih četvoro su uhićeni na aerodromima sa ukupno sedam kilograma čistog kokaina i heroina. Osumnjičeni K.R. bit će priveden Tužiteljstvu za organizirani kriminal, prenosi B92.

Kopirati
Drag cursor here to close