Traži međunarodnu istragu

Palestinski ministar vanjskih poslova optužio Izrael za zločin protiv čovječnosti

Vijesti / Flash | 23. 07. 2014. u 11:48 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinski ministar vanjskih poslova optužio je u srijedu Izrael na izvanrednoj sjednici UN-ovog Vijeća za ljudska prava u Gennovi da je u Gazi počinio zločin protiv čovječnosti i zatražio međunarodnu istragu.

''Izrael upravo vrši užasne zločine, uništava stambene četvrti. Ovo što radi Izrael je zločin protiv čovječnosti, a krši i Gennovske konvencije'', izjavio je ministar Riad Maliki kojem su brojni veleposlanici aplaudirali.

''Izrael, okupatorska sila, već 16 dana gađa djecu, žene, starije ljude i lišava ih prava na život svojim napadima'', dodao je on.

''Izrael potpuno uništava stambene četvrti i do sada je uništio 2.500 kuća. Infrastruktura je uništena. Izraelske snage gađaju medicinske centre u Gazi'', kazao je on naglasivši da bi "Izrael trebalo da položi račun za svoje zločine".

Izraelski predstavnik u Vijeću Eviatar Manor optužio je Hamas za "ratne zločine ispaljivanja raketa na civile, gradnju tunela radi napadanja sela i sakrivanje municije u školama".

''Hamas snosi svu odgovornost za žrtve u Gazi i Abas bi trebalo da raspusti svoju vladu da bi pokazao volju za uspostavljanje mira'', kazao je on.

Vijeće za ljudska prava održava izvanrednu sjednicu kako bi razmotrilo nacrt rezolucije koju su prezentirali Palestinci zatraživši međunarodnu istragu o izraelskoj ofanzivi.

Kopirati
Drag cursor here to close