Pljačkali benzinsku crpku

Ozlijeđeni načelnik PP Čapljina: Huligani su došli u Čapljinu napraviti nered

Vijesti / Flash | 18. 01. 2015. u 15:03 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zapovjednik PP Čapljina Vinko Ćorić, koji je u petak bio završio u bolnici nakon navijačkih nereda u Gabeli, jer su ga navijači Hajduka oborili i s leđa udarili kamenom po glavi, jučer je za Dnevni list rekao kako on smatra da su Torcidaši došli u Gabelu s jedinom namjerom da naprave nerede.

“Evo, dobro sam sada, kući sam. Pušten sam iz bolnice'', rekao je Ćorić na početku telefonskog razgovora.”

Podsjetimo, neredi pred stadionom u Gabeli su počeli kada su Torcidaši htjeli ući na stadion bez ulaznica, a nakon što ih redari nisu pustili, oni su počeli napadati njih, a potom i policajce. Pojedinci su rekli da je kamenje letjelo na sve strane, a stigli su i specijalci koji su suzavcima i palicama uspjeli razbiti huligansku skupinu te su se Torcidaši razbježali u raznim kolonama.

U međuvremenu, očevici su rekli kako su se pojedini policajci skrivali iza vatrogasnog vozila od kiše bačenih projektila.

Dok su jučer kružile snimke na kojima se vidi kako specijalci tjeraju navijače s terena, a oni se povlače, Ćorić je potvrdio da su također pojedini huligani opljačkali i jednu benzinsku postaju.

“To je njihova standardna procedura, upadnu unutra, pokupe sve što mogu i nose, moj kolega Adil i ja smo vidjeli jednog od tih vozača kombija i pokušali smo ga staviti pod kontrolu zbog te pljačke benzinske, ali tada je jedna od ovih skupina naišla prema nama.

Njih su specijalci rastjerali i oni su trčali prema nama. Znate kako oni to idu, kao horda, trče, bacaju sve pred sobom, mene su napali, oborili su me iz ravnoteže, netko me s leđa udario kamenom po glavi”, govori Ćorić koji kaže kako je teško identificirati napadače, prenosi Dnevni list.

“Nisam vidio tko su, nabace te kapuljače, ne možeš im vidjeti lica”, kaže on, a na pitanje je li njegov kolega ozlijeđen, kaže da je vidio da je prekriven nečim bijelim.

“Ne znam jesu li i kolegu udarili, vidio sam kasnije da mu je odora prekrivena nečim bijelim, ali on se i ranije tamo naguravao s njima, on je bio na tom dijelu gdje su oni počeli”, govorio je Ćorić. “Meni su se i kasnije javljali policajci pa govorili npr. da su udareni kamenom u ruku”, kaže on.

Ćorić je objasnio kako je sada kući te da ne zna što će biti s uhićenima i da nije upućen u detalje obrade, ali je izjavio kako smatra da su ti navijači došli u Gabelu samo napraviti izgrede.

“Mislim da su oni došli tu samo izazvati nered, vjerojatno su računali da će tu biti navijači Želje pa da se s njima obračunaju. Oni tu dođu, prijeđu granicu s autima, nemaju novca, dogovore se preko Facebooka, uvežu se i s ovim lokalnim skupinama. Ma njima nije bio niti plan gledati utakmicu”, smatra Ćorić.

Kaže da samo zna da je vozač kombija kojeg su on i kolega pokušali privesti na kraju uhićen.

“Mislim da će taj vozač kombija kojeg smo mi hvatali biti procesuiran zbog krađe, vidio sam ga sinoć”, rekao je jučer policijski zapovjednik iz Čapljine za Dnevni list.

Podsjetimo, najteže je u navijačkim neredima prošao jedan specijalac kojem je kamen probio kacigu i razbio kost.

“To je morao biti neki veći kamen, čim mu je došlo do jagodične kosti, čim mu je to slomljeno”, rekao je Ćorić.

Kopirati
Drag cursor here to close