Radmanović

Ozbiljne stvari ćemo sačekati do 2015. godine

Vijesti / BiH-EU | 19. 04. 2014. u 08:46 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović rekao je kako je Predsjedništvo BiH jedino nadležno za vođenje vanjske politike, a da su svi umislili da mogu voditi tu politiku i da njihova riječ bude važna.

"Glasovanje stalneog izaslanstva parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe u vezi s Rusijom i Ukrajinom pokazalo je kakvo je stanje u BiH u kojoj nitko nikoga ne priznaje, ne pita i ne prihvaća zajedničke stavove", rekao je Radmanović za Glas Srpske.

Izjavio da je ovo izaslanstvo zbog korektnosti prema BiH trebalo slijediti stav Predsjedništva BiH koje je bilo protiv glasovanja za sankcije Rusiji.

"Nažalost, ne vidim da će se te stvari ubuduće popraviti. Za svaku osudu je takav stav članova parlamentarnog izalanstva u Vijeću Europe, jer ne odražava stanje u BiH koje je riješio Ustav BiH, a to je način dolaska do takvih stavova", dodao je Radmanović.

Komentirajući zaključke Vijeća ministara vanjskih poslova EU o BiH, Radmanović je rekao kako se EU konačno počela ozbiljnije baviti BiH, iako ti zaključci ne ulijevaju neku posebnu nadu.

"Iz njih možemo zaključiti da je posljednjih godina i iz Europe prema BiH vođena pogrešna politika, što je jedna velika novina. Osnovni zaključci koji govore o potrebi bržeg ekonomsko-socijalnog razvoja BiH nisu konkretni, ne pokazuju na koji bi način EU ili njezini organi mogli pomoći BiH", rekao je Radmanović.

Član Predsjedništva smatra da iz BiH, u konkretnim odnosima s EU, neće ništa biti u tijekom 2014. godine.

"Ozbiljne stvari će krenuti tek početkom 2015. godine nakon formiranja novih saziva vlasti u BiH", dodao je Radmanović.

Kopirati
Drag cursor here to close