Nakon dva mjeseca

Otkriveni pljačkaši banke u Drvaru

Vijesti / Flash | 26. 04. 2017. u 14:04 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosta Bjelotomić (zvani Bato (34), njegov brat Jovan (21) i Nikola Gruljić (23), svi iz Drvara, kako tvrdi 'Dnevni avaz', osumnjičeni su da su 3. ožujka ove godine u jutarnjim satima opljačkali Intesa Sanpaolo Banku u Drvaru iz koje su pobjegli s plijenom od 383.940,72 KM.

Iako se činilo da policija tapka na mjestu te da su ova trojica razbojnika pljačku odradila veoma profesionalno, ipak tijekom policijske istrage, kako navodi 'Avaz', brojni tragovi i dokazi istražitelje su upravo odveli do braće Bjelotomić i Grujića.

Oni su pljačku, koja je trajala svega četiri minute, pomno pripremili, a do banke su se dovezli u Audiju A4 crne boje, sa zatamnjenim staklima na kojem su bile splitske registarske oznake ukradene s vozila u Livnu 26. veljače.

U banku su upali točno u 7.30 sati i to s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom te s rukavicama, naoružani dvjema automatskim puškama i pištoljem, i to neposredno nakon dolaska tri uposlenice i zaštitara.

Prethodno su, nakon što je jedna od uposlenica isključila alarme za trezor i ulazna vrata, razbili gornje staklo na vratima da bi ušli u objekt. Potom su, uz prijetnju oružjem, prislili uposlenice, od kojih su jednu i udarili, da otključaju trezor te da unesu šifre za otključavanje bankomata, a onda im zaprijetili da u dvije torbe trpaju novac, nakon čega su im naredili da legnu na pod.

Nakon što se ispred banke pojavila policijska patrola, u objektu banke se prolomilo: ''Jovane, evo policije, ostavi siću!'', nakon čega je uslijedio vatreni okršaj pri čemu je teško ozlijeđen policajac Žarko Bošnjak. Pljačkaši su se dali u bijeg u Audiju kojim su se dovezli, a koji je potom pronađen zapaljen na prijevoju Oštrelj, u kojem su nađene dvije automatske puške.

Prema neslužbenim informacijama, braća Bjelotomić i Grujić su u bijegu, a najvjerojatnije se kriju u Novom Sadu iako nije isključeno da su u Austriji, piše 'Avaz'.

Tužiteljstvo HBŽ je, kako je potvrđeno sarajevskim novinama, prema livanjskom Županijskom sudu uputilo prijedlog za određivanje pritvora ovom trojcu, a uskoro će uslijediti i raspisivanje međunarodne tjeralice.

Kopirati
Drag cursor here to close