Otkriveni počinitelji

Otkriveni pljačkaši 200.000 KM

Vijesti / Crna Kronika | 03. 02. 2014. u 16:32 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj Goran Đurković izjavio je danas da su uhićene osobe čiji su inicijali Z.K. i S.M. koje se dovode u vezu sa pljačkom oko 200.000 KM iz 'Bobar banke' u Derventi u srpnju 2013.

Đurković je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je Z.K. iz Dervente uhićen 01. veljače na Graničnom prijelazu u Brodu, a da su ubrzo nakon toga službenici Sektora kriminalističke policije CJB-a Doboj uhitili S.M. u njegovom stanu u Derventi.

Na osnovu pribavljene naredbe Okružnog suda u Doboju, izvršeni su pretresi stana i kuće koje navedene osobe koriste kao članovi domaćinstva, prilikom čega su pronađeni predmeti koji mogu koristiti kao materijalni dokazi u daljem kaznenom postupku.

Đurković je istaknuo da je Okružnom tužiteljstvu u Doboju dostavljen izvještaj protiv M.V. iz Doboja, D.S. Z.K. i S.M. iz Dervente, zbog sumnje da su 19. srpnja 2013. iz 'Bobar banke' u Derventi opljačkali 200.000 KM. On je naveo da su se M.V. Z.K. i S.M. automobilom pasat, kojim je upravljao S.M. 19. srpnja oko 09 sati dovezli u neposrednu blizinu banke.

Prema njegovim riječima, maskirani i naoružani pištoljem i automatskom puškom M.V. i Z.K. su izašli iz vozila i ušli u prostorije banke, gdje su uz prijetnju upotrebe oružja od radnika iznudili oko 200.000 KM, nakon čega su napustili objekat i krenuli prema automobilu u kojem ih je čekao suučesnik.

Đurković je naveo da je tada policijski službenik, koji se nalazio u blizini objekta, pokušao spriječiti bjekstvo pljačkaša, nakon čega je M.V. iz pištolja ispalio nekoliko hitaca u smjeru policajca, koji je iz službenog pištolja uzvratio na paljbu. On je rekao da je tijekom razmjene vatre Z.K. ranjen u lijevu potkoljenicu.

Đurković je naveo da je vozilo, koje je upotrijebljeno u izvršenju kaznenog djela, zapaljeno na lokalnoj cesti u mjestu Štrpci, općina Prnjavor. Nakon izvršenja kaznenog djela pljačkaši su podijelili ukradeni novac. On je naveo da osobe D.S. i M.V. trenutno nisu dostupne policiji, jer se D.S. nalazi u istražnom zatvoru u Hrvatskoj, dok se za M.V. traga.

Kopirati
Drag cursor here to close