Twitter

Otkriven krivac za Trumpovu kandidaturu

Vijesti / Flash | 24. 10. 2016. u 10:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Russelll Steinberg, koji je, nehotice, na Twitteru dao ideju Donaldu Trumpu da se kandidira za predsjednika SAD, tvrdi kako je već dugo izložen uvredama i prijetnjama.

Trump je, prema mnogima, najkontroverzniji kandidat za predsjednika SAD ikada, a list Independent tvrdi da je "krivac" baš Steinberg, koji je, svojevremeno, imao žustru prepisku s Trumpom.

Godine 2013. on se putem Twittera obratio Trumpu i predložio mu da se kandidira, iznerviran Trumpovim komentarima nakon druge inauguracije Baracka Obame za američkog predsjednika.

"U tom trenutku htio sam da reagira na ono što napišem, pa sam odlučio da ga izazovem riječima da 'mrzi Ameriku' i da se treba kandidirati za predsjednika, a on mi je odgovorio da se pazim", navodi Steinberg.

Kada su se stvari počele odvijati u Trumpovu korist i kada je bilo sve izglednije da će ući u trku za predsjednika - nastao je kaos, prenosi Srna.

"Počeli su mi prijetiti njegovi fanovi, ali i fanovi predsjedničke kandidatkinje demokrata Hillary Clinton. Čitav internet me optužuje da sam mu ja dao ideju da se kandidira", navodi Steinberg.

Novinarima je rekao kako će na izborima podržati Klintonovu, ali da je ne promoviše previše na društvenim mrežama, jer smatra da ona nema moć da utiče na bitne stvari u SAD.

Kopirati
Drag cursor here to close