Lažirala otmicu

Otela samu sebe jer joj je nedostajalo pozornosti

Vijesti / Flash | 28. 10. 2014. u 17:10 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaječarska i borska policija je cijeli vikend, danonoćno radila na slučaju otmice Boranke V. T. (26), čiji je život visio o koncu jer je otmičar zaprijetio "da će joj ispaliti tri hica u glavu ako ne dobije 500 eura", piše Blic.rs.

Policija je jučer ujutro pronašla djevojku koja je odmah priznala da je "otela samu sebe jer joj fali pozornosti!".

Drama je počela u subotu oko 20 sati kada je 18-godišnji rođeni brat "otete" V. T. dobio SMS sa njenog mobilnog telefona u kojem je pisalo: "Vaša kćerka je oteta. Imate rok od dva dana da isplatite njen dug od 500 eura. Ako ne platite, ili u blizini vidimo policiju, smesti ćemo joj tri metka u glavu. Poslije toga, doći ćemo i po njeno dijete", pisalo je u poruci.

Brat je odmah pokušao nazvati, ali je mobilni telefon bio isključen. Sve je kazao majci, koja je čuvala dijete "otete" djevojke, a ona je obavijestila policiju.

Policija je otkrila da je SMS upućen sa područja Zaječara. Otkriveno je da se V. T. zabavlja sa Zaječarcem koji na Facebooku ima lažni profil na kom je stavio svoje fotografije na kojima drži pištolje, noževe. Policija je imala njegovu fotografiju, ali ne i ime. Onda su inspektori otišli na nogometnu utakmicu koja se u nedjelju po podne igrala na zaječarskom stadionu.

Ispitivanjem navijača, saznali su adresu mladića, ali on nije bio kod kuće, a njegovi roditelji nisu znali gdje se preselio. Ubrzo su ga našli i opkolili iznajmljenu kuću, piše Blic.rs.

''Nismo znali što očekivati. Velika mogućnost je bila da je djevojka zavezana, da je mladić naoružan, da može ozlijediti kada nas vidi'', kazao je jedan od sudionika policijske akcije.

Ali kada je policija provalila vrata, imali su što i da vide! "Oteta" djevojka je sjedila na krevetu u zagrljaju svog momka, s kojim je gledala TV. Sve je odmah priznala, uz riječi: "Trebao mi je novac, a i falila mi je pozornost!".

U policiji se saznalo se da je V. T. i ranije, uz zabranu da sve kaže majci, slala svom bratu SMS-ove u kojima je pisalo "da je pucano na nju i da je ranjena", da je "muče i tuku"... Ona i mladić su pušteni bez kaznene prijave na slobodu, jer je poruke slala srodniku.

Kopirati
Drag cursor here to close