odgođena deportacija

Otac se posjekao: Obitelj Almedina Fejzića nije deportirana

Vijesti / Flash | 13. 10. 2015. u 15:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog odluke danskih vlasti danas je iz te zemlje u Bosnu i Hercegovinu trebala biti deportirana obitelj Fejzić koja u Danskoj živi već tri godine.

Međutim, kako pišu danski mediji, nakon što su stigli na aerodrom, Himzo Fejzić, otac 18-godišnjeg Almedina i 14-godišnjeg Almina, posjekao se po ruci nakon zbog čega je deportacija odgođena.

Danski odvjetnik Poul Hauch Fenger kaže da obitelji Fejzić nije odobren azil iz dva razloga.

"Jedan je taj da bolest oca nije toliko ozbiljna, a drugi je da u BiH može dobiti dobar tretman za svoju bolest", kazao je Fenger, piše N1.

Međutim, to im nije odobreno što je posljednjih dana dovelo do prosvjeda u Danskoj, posebno u srednjoj školi koju pohađa Almedin. Njegove školske kolege su skupile čak 13.000 potpisa vjerujući da će spriječiti deportaciju obitelji Fejzić.

Tamošnje ministarstvo pravde oglušilo se na ovaj zahtjev učenika i građana. Kako su priopćili, uskoro će biti objavljen novi datum deportacije obitelji Fejzić.

Podsjetimo, Danci su ostali šokirani ovom odlukom, jer ih ljuti činjenica da mnogi građani iz balkanskih zemalja ostaju u toj zemlji usprkos kriminalnoj prošlosti i čestim sukobima sa zakonom i policijom.

"Ne vjerujemo da netko puput Almedina može biti isključen i deportiran. On je sastavni dio ove škole, govori danski jezik i dobar je učenik", kazala je Almedinova školska kolegica Rasha El Hanafi.

"Mislim da ovo nije u redu jer sam učinio sve da postanem dio ovog društva", kaže 18-godišnji Almedin.

Inače, Almedin je s roditeljima i 14-godišnjim bratom u Dansku stigao prije tri i pol godine gdje su iz humantarnih razloga i bolesnog oca zatražili stalni boravak u ovoj zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close