'Moja greška'

Otac Andersa Breivika: Moj sin postaje ekstremniji u zatvoru

Vijesti / Flash | 18. 09. 2014. u 18:14 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Fašistički stavovi moga sina postaju mnogo esktremniji u zatvoru. Možda postaje i još opasniji. Ne znam.'', rekao je Jens Breivik otac norveškog masovnog ubojice Andersa Behring Breivika , koji je ubio 77 osoba 2011. godine. On je uvjeren da njegov sin postaje sve ekstremniji u zatvoru nakon što je Anders odbio zahtjev da se sastane s njim, prvi put nakon ubojstava.

Jens je govorio na konferenciji za novinare povodom objavljivanja autobiografije pod nazivom "Moja greška", javlja Srna.

''Gajim malo nadu da će moj sin iskazati kajanje'', dodao je Janes.

Podsjećamo, Anders Breivik je 22. srpnja 2011. godine aktivirao bombu od čije je eksplozije u Oslu poginulo osam ljudi i potom se čamcem odvezao na otok Utoya, gdje je vladajuća Laburistička partija imala omladinski kamp u kojem je ubio još 69 osoba, uglavnom tinejdžera.

Osuđen je prema norveškom zakonu na najoštriju kaznu od 21 godinu zatvora, koja se može produžiti ukoliko postoji rizik da će zatvorenik počiniti nove zločine, piše thestar.com.

Jens Breivik se razveo od Andersove majke i preselio u Pariz. Kaže kako nikada neće prežaliti što je izgubio skrbništvo nad njim. Viđao ga je tri do četiri puta godišnje, a nakon Andersove 16-te godine izgubili su kontakt.

''Možda sam mogao utjecati na njega u pozitivnom smislu, ali se to nije dogodilo. Da sam imao više kontakta s njim i bio bolji otac Anders bi danas možda bio drukčija osoba'', nadodao je Jens.

Kopirati
Drag cursor here to close