Noga

Osveta: DF-ova ministrica smijenila Bakirovu ženu

Vijesti / Flash | 16. 06. 2015. u 06:59 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica zdravstva Kantona Sarajevo Emira Tanović-Mikulec (DF) smijenila je Sebiju Izetbegović, direktoricu Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš i suprugu predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića, s vrlo utjecajne funkcije predsjednice Komisije za koordinaciju BOARD, saznaje Dnevni avaz.

Osim Izetbegović, Tanović-Mikulec smijenila je i sve članove BOARD-a, koji su, kako tvrdi Avaz, mahom kadar SDA.

To povjerenstvo, koj je u ovoj formi sastavljeno 2013. godine, imalo je zadatak da riješi probleme pacijenata i zdravstvenih radnika, odnosno da jasno definira put pacijenta i razgraniči sada pomiješane nadležnosti zdravstvenih ustanova u sarajevskoj županiji.

Povjerenstvo na čelu s gospođom Izetbegović, trebalo je smanjiti liste čekanja, rasteretiti Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra, koji je sada pretrpan, a zaposliti Urgentni centar Opće bolnice, faktički, urediti zdravstvo tako da budu zadovoljni i pacijenti i zdravstveni radnici.

Prema informacijama koje je Avaz dobio u Vladi KS, ministrica je formalni razlog za smjenu Sebije Izetbegović pronašla u činjenici da Komisija na čijem je čelu bila, u dvije godine nije uradila ništa.

Jedino je koštala građane, jer su njeni članovi mjesečno primali po 500 KM, a Izetbegović skoro 1.000 KM naknade, tvrdi Avaz i dodaje kako je jedan od ključnih razloga za smjenu činjenica da se Tanović-Mikulec, odnosno DF, na ovaj način sveti Sebiji Izetbegović, odnosno njezinom suprugu i SDA

''Ministrica je na ovaj način direktorici Opće bolnice otela iz ruku jedno od najvažnijih povjerenstava, odnosno poluga kojima je Izetbegović sebi izgradila poziciju vrlo utjecajne sive eminencije sarajevskog zdravstva. S te pozicije Izetbegović je mogla izdavati naredbe direktorima, kontrolirati njihov rad... No, to je sada Tanović-Mikulec uzela za sebe, odnosno za DF'', rekao je Avazov sugovornik iz županijske Vlade.

Kako je rekao neimenovani izvor iz Ministarstva zdravstava KS, Sebiji Izetbegović najviše se zamjera što je BOARD potrošio mnogo novca za naknade članovima, a da nije bilo učinka. Također, nezadovoljni su i zbog toga što je sjednice održavala u Općoj bolnici, a ne u Ministarstvu, i to tijekom radnog vremena, te što je tu poziciju koristila i za osobne obračune.

Kopirati
Drag cursor here to close