Vojarna u Čapljini

Osnovnoškolci iz Hercegovine razgledali opremu Oružanih snaga BiH

Vijesti / Flash | 20. 11. 2014. u 19:07 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Zapovjedništva 4. pješadijske postrojbe i 4. logističkog bataljona/KL a povodom obilježavanja devete godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, u vojarni ''Božan Šimović“ u Čapljini održan je Dan otvorenih vrata.

Oko 250 učenika, nastavnika i ravnatelja nekoliko hercegovački škola, uključujući Osnovnu školu Vladimira Pavlovića (s područnim odjelima) imalo je priliku upoznati se sa životom i radom djelatnika ove vojarne, te pogledati dio naoružanja i opreme koje se koriste u Oružanim snagama.

Druženje je počelo u kino dvorani gdje su se učenici putem kratkih video spotova upoznali s postrojbama raspoređenim u Čapljini kao i njihovim dosadašnjim postignućima.

Imali su priliku sudjelovati i na satu obuke te se upoznati sa svim vrstama pješadijskih mina. No učenicima vjerojatno najzanimljiviji dio bio je obilazak naoružanja i opreme kojom Oružane snage raspolažu.

Oni hrabriji posjetili su i odjeljenje prega (pasa) deminerske jedinice, a svi su na kraju posjete, zajedno uživali u vojničkom grahu.

Kopirati
Drag cursor here to close