Snajperisti na krovovima

Osijek: Muškarac u kafiću ubio dvije osobe, pa presudio sebi

Vijesti / Crna Kronika | 26. 07. 2014. u 11:21 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U kafiću 'Tiho' u Osijeku došlo je do pucnjave. Kako se doznaje, muškarac naoružan automatskom puškom ušao je u kafić i zapucao, te se zatvorio u objekt.

Od glasnogovrnika PU osječko-baranjske Darija Premca doznaje se da je naoružani muškarac ušao u ugostiteljski objekt u ulici sv. Leopolda Mandića, te ubio dvije osobe. Prva je informacija bila da je ubijena jedna osoba, a stanje druge se nije znalo. Napadač se od tada sam nalazio u objektu, a mjesto je okruženo interventnom policijom.

Muškarac je prijetio da će se raznijeti bombom, a policija ga je satima pokušavala nagovoriti da se preda, što je on odbijao. Oko 14 sati ubojica je nakratko izašao iz kafića, te započeo komunikaciju s policijskim pregovaračem. Nakon svega nekoliko minuta ponovno se zatvorio u kafić.

Nešto poslije 16:30 sati policajci su ušli u osječki kafić i pronašli mrtvo tijelo osumnjičenog za današnje dvostruko ubojstvo, a najvjerojatnije je riječ o samoubojstvu, izvijestila je osječko-baranjska policija. Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec izjavio je da su specijalci u ugostiteljsku objekt ušli nakon što se čuo pucanj. Po ulasku su zatekli mrtvo tijelo muškarca za kojega se sumnja da je prijepodne u tom kafiću ubio dvije osobe.

U tijeku je očevid kojim će se utvrditi pojedinosti ovih događaja, dodao je Premec. Izvijestio je da su, nakon višesatnih pregovora, policajci zadnji kontakt s osumnjičenim imali nekoliko minuta prije ulaska, a nakon što se iz unutrašnjosti kafića čuo zvuk sličan pucnju ušli su unutra. Djelatnici Hitne pomoći konstatirali su smrt osumnjičenog.

Premec je rekao i kako će se identitet ubijene žene i muškarca utvrditi tijekom očevida, a po neslužbenim informacijama osumnjičenik je usmrtio svoju suprugu i jednoga od gostiju kafića. Policija je zbog sigurnosnih razloga blokirala dio ceste Sv. Leopolda Bogdana Mandića kod trgovačkog centra Avenue Mall, preko puta kojega se nalazi spomenuti kafić.

Prema izjavama svjedoka s mjesta događaja, muškarac je prvo ušao u kafić u kojem radi njegova supruga s kojom navodno vodi brakorazvodnu parnicu, te počeo vikati na nju. U svađu se umiješao i jedan od gostiju kafića, a napadač je nakon toga otišao do automobila i iz njega izvadio automatsku pušku. Vratio se u kafić, zatvorio se unutra i počeo pucati.

Lokalni portal Osijek031 piše da su uzrok ove tragedije navodno bračne razmirice između napadača, hrvatskog branitelja i invalida Domovinskog rata Ivice Petričevića, poznatog po nadimku Musa, i konobarice kafića Slađane koji imaju dvoje djece. Kako se doznaje, osim okolnih ulica blokiran je i osječki Avenue Mall koji se nalazi preko puta kafića i iz kojega gosti ne mogu izaći niti u njega ući. Pun je policije, snajperisti su na krovu.

Kopirati
Drag cursor here to close