osude napada

OSCE: Vlasti trebaju provesti istragu o slučajevima napada na novinare

Vijesti / Flash | 07. 10. 2015. u 20:50 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija Dunja Mijatović osudila je danas podmetanje požara ispod osobnog automobila Emila Karamatića, dopisnika BH Radija 1 iz Mostara.

''Pozivam vlasti da osude ovaj napad na najvišem nivou i da osiguraju hitnu i transparentnu istragu kako bi se počiniotelji ovog djela izveli pred lice pravde'', izjavila je Mijatović.

U utorak, 6. listopada zapaljen je automobil Emila Karamatića koji se nalazio ispred njegove kuće u Višićima kod Čapljine. Policijska istraga je u tijeku. U odvojenom incidentu koji se dogodio 2. listopada izvršen je hakerski napad na internet stranicu Nezavisnih novina.

Mijatović je još prošle godine upozorila vlasti u Bosni i Hercegovini na sve učestalije napade na internet stranice pojedinih medija i pozvala vlasti da istraže ove napade i zaštite novinske portale kako bi omogućili novinarima da svoj posao obavljaju u slobodnom i sigurnom okruženju.

Predstavnica OSCE-a za slobodu medija je podsjetila na veliki broj prijetnji i napada na novinare koji još nisu do kraja istraženi.

Dunja Mijatović je o ovom važnom pitanju razgovarala sa vlastima u BiH tijekom svoje službene posjete u srpnju ove godine.

Mijatović se trenutno nalazi u Bukureštu gdje učestvuje na međunarodnoj konferenciji o slobodi medija i borbi protiv terorizma, priopćeno je iz OSCE-a.

Kopirati
Drag cursor here to close