Čistka

Osam suspendiranih policajaca u MUP-u SBŽ

Vijesti / Flash | 19. 12. 2014. u 14:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borba protiv kriminala i korupcije, čini se, u Srednjebosanskoj županiji ušla je u sasvim novo doba. Policija, odnosno uglavnom Federalna uprava policije, sve se više bavi kriminalom u vlastitim redovima, pa je tako ovog tjedna Ministarstvo unutarnjih poslova SBŽ suspendiralo čak osam policajaca zbog zlupotrebe ovlasti.

Šestorica su suspendirana u Bugojnu, a po jedan u Kiseljaku i Travniku. "Na ovaj način pokazujemo jasno opredjeljenje za borbu protiv korupcije u vlastitim redovima", rekao je novinarima Rusmir Prohan, glasnogovornik MUP-a SBŽ.

Podsjetimo, nakon akcije FUP-a u Bugojnu, kada su među ostalim privedeni i policijski službenici koje sumnjiče da su organzirali prijevare na štetu osiguravajućih društava, ovih dana je priveden i inspektor Policijske uprave Travnik, kojeg se tereti da je pomagao kriminalcima iz Kiseljaka, odnosno da je 2008. godine kriminalnoj grupi iz Kiseljaka prodao ručnu radio-stanicu, te da je istoj kriminalnoj grupi 2010. godine pružio izravnu pomoć prilikom bjekstva i skrivanja, piše 'Dnevni avaz'.

Iz MUP-a SBŽ pozivaju građane da im prijave ukoliko imaju saznanja o bilo kakvim kriminalnim aktivnostima, pa i ukoliko su u njih uključeni policijski službenici.

Kopirati
Drag cursor here to close