dvije puške iz ex-yu

Oružje za napad u Parizu kupljeno u Njemačkoj?

Vijesti / Crna Kronika | 27. 11. 2015. u 10:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Sttutgarta je danas priopćilo da je uhitilo 34-godišnjeg muškarca zbog trgovine oružjem, bez potvrde članka iz Bilda, prema kojem su četiri komada od ovog oružja služila napadačima u Parizu 13. studenog.

''Mogu potvrditi da je jedan čovjek u pritvoru zbog sumnja za trgovinu oružjem'', rekao je Reutersu glasnogovornik tužiteljstvu, precizirajući da se njegovo uhićenje odigralo u utorak, naveo je Le Figaro.

U svom dnevnom izdanju, Bild je objavio da je osumnjičena osoba prodala četiri puške - dva 'kalašnjikova' proizvedena u Kini dvije 'zastave M70', proizvedene u bivšoj Jugoslaviji - putem interneta 7. studenog čovjeku 'arapskog porijekla'.

Četiri maila pronađena nakon toga na mobitelu prodavača pokazala su da je on bio u kontaktu s 'jednim Arapinom u Parizu', piše Bild. Časopis je dodao da su francuski tužitelji ubijeđeni da je oružje služilo u napadima.

Prema novinskoj agenciji AFP, navodni trgovac oružjem, koji stanuje u Magstadtu, na jugozapadu zemlje, a predstavljen kao Sacha W., bio je osumnjičen u slučaju prodaje oružja i municije na Darknetu, lica sakrivenog na Internetu gdje se kupuje i prodaje droga, oružje, nelegalne službe, objavio je Bild. On je uhapšen u ponedjeljak i smješten u pritvor. U pretresu u njegovoj kući, istražitelji su pronašli 16 komada oružja, piše dalje popularni njemački dnevni list Bild, a prenosi Le Figaro.

Kopirati
Drag cursor here to close