heroin i kokain

Optužnica: Mostarci u organiziranoj skupini za dilanje

Vijesti / Crna Kronika | 22. 12. 2014. u 11:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju podigao je optužnicu protiv 13 osoba koje se terete za kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Optuženi se terete da su od travnja do rujna 2013. godine, djelujući kao grupa za organizirani kriminal, vršili neovlašteni međunarodni promet opojnih droga heroin i kokain i to na područje BiH, s područja BiH dalje na područje Republike Hrvatske.

Prema prikupljenim dokazima i rezultatima istrage, prvooptuženi Adis Burić je u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi organizirao i rukovodio grupom za organizirani kriminal, te angažirao i ostale pripadnike grupe koji su na isti način namjeravali ostvariti protupravnu imovinsku korist, pa su u namjeri, vođeni zajedničkim interesom, postali pripadnici grupe za organizirani kriminal u kojoj su na odlučujući način doprinosili njezinom djelovanju.

Optuženi su najčešće koristili šifrirane termine koji su označavali vrstu, količinu i cijenu opojne droge, kao i mjesto i vrijeme susreta radi preuzimanja i isplate cijene za kupljene heroin i kokain.

''Optuženi su u više navrata prokrijumčarili između tri kilograma i 220 grama heroina, te 650 stotina grama opojne droge kokain'', navodi Tužiteljstvo i dodaje kako je ova optužnica rezultat rada Tužiteljstva BiH, uz zajedničku i usporednu istragu s policijskim i pravosudnim organima Hrvatske.

Ovom optužnicom je obuhvaćeno 13 optuženih osoba s područja Mostara, Posušja, Čapljine, Širokog Brijega, Čitluka i Sarajeva, a uz optužnicu je priloženo ukupno 114 dokaza i predloženo saslušanje 12 svjedoka i stručnih vještaka.

Optužnica je podignuta protiv: Adisa Burića zvanog Burke, rođenog 1976. godine u Mostaru, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, nalazi se na izdržavanju kazne zatvora u KPZ Zenica po ranijoj presudi Suda BiH, Danka Dragoje zv. Lepa, rođenog 1974. u Mostaru, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH i Hrvatske, Edina Arnautovića zv. Edo, rođenog 1980. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, Semira Habibije zv. Habe, rođenog 1966. u Mostaru, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, Petra Bošnjaka zv. Pače, rođenog 1960. u Posušju, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH i Hrvatske, Marija Bošnjaka zv. Pane, rođenog 1988. u Mostaru, nastanjenog u Posušju, državljanina BiH, Denisa Tabakovića, rođenog 1979. u Čapljini, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, Igora Lečića zv. Lećo, rođenog 1977. u Mostaru, nastanjenog u Čapljini, državljanina BiH, Slađana Dragićevića zv. Srebrenica, rođenog 1978. u Čapljini, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, Almira Denje zv. Kefa, rođenog 1977. u Mostaru, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, Valentine Sulić zv. Tina, rođene 1984. u Mostaru, gdje je i nastanjena, ranije osuđivane, državljanke BiH, Josipa Ćužića, rođenog 1978. u Širokom Brijegu, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH, i Mirka Primorca zv. Jana, rođenog 1957. u Čitluku, gdje je i nastanjen, ranije osuđivanog, državljanina BiH i Hrvatske.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close