Akcija

Opsada u Dubrovniku: Policija s dugim cijevima pretresa kruzer, automobile....

Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2015. u 14:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji koju su od jutros, zbog sumnje u povezanost s krijumčarenjem teških droga, na dubrovačkom području inicirali i realizirali inspektori PU dubrovačko- neretvanske, uhićeni su državljani Hrvatske i Crne Gore, a zaplijenjerna je droga vrijedna više milijuna kuna. Po Dubrovniku su raspoređeni policajci s dugim cijevima, a doznaje se da je u tijeku akcija razbijanja međunarodnog lanca kriminalaca. Duge cijevi viđene su kod Radeljevića i ispod dubrovačkog mosta prema Sustjepanu.

Blokirana je i luka Gruž, gdje su viđeni carinici pod naoružanjem koji su po nalogu policije ušli na kruzer MSC Poesia koji je u Dubrovnik uplovio na proputovanju iz Istanbula u Veneciju s oko 2600 putnika, prenosi Dubrovački vjesnik.

U pratnji naoružanih carinika su, doznaje se, bili i policijski inspektori u civilu. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o velikoj međunarodnoj akciji suzbijanja krijumčarenja droge namijenjenom dubrovačkom i širem tržištu.

"Oko 12:30 sati na raskrižju na Ilijinoj Glavici, gdje se ispod podvožnjaka cesta razdvaja prema Splitu i aerodromu, vidio sam kako je caddy vozilo prepriječilo put jednom Golfu. Iz caddya je iskočilo pet-šest, ne sjećam se točno, koliko je bilo osoba obučenih u rebatinke i trliš. 'Zatvorili' su put golfu ispred mene, opkolili ga i iz njega izvukli dvoje-troje ljudi koje su bacili na tlo.

Možda je pao i neki udarac, ali se sve odigralo vrlo brzo i nisam, zapamtio sve detalje. Mislio sam prvo da se radi o obračunu, a onda mi se učinilo da je riječ o otmici. No, potom se jedan od ovih iz caddya okrenuo prema meni i vozače u vozilima iza mene prilično smireno zamolio da se uputimo dalje prema magistrali. Tada sam shvatio da je riječ o policijskoj akciji. Čovjek ni jednog trenutka nije skrivao lice, što bi kriminalci sigurno učinili", rekao je jedan od očevidaca.

Kako se neslužbeno doznaje riječ je o kriminalcima koji su krijumčarili drogu namijenjenu balkanskonm tržištu, konkretnije za Zagreb i Crnu Goru. Ipak, doznaje se da su tu brzo i stručno realiziranu akciju inicirili i realizirali operativci PU dubrovačko- neretvanske.

Prema dostupnim policijskim izvorima novinari doznaju da je riječ o doista vrlo dobro organiziranoj grupi međunarodnih kriminalaca, pripadnicima međunarodne mafije, objavio je Dubrovački vjesnik. Kako se saznaje, uhićeni osumnjičeni pripadnici međunarodne kriminalne skupine iz PU dubrovačko- neretvanske bit će sutra prepraćeni u dalmatinski USKOK u Split.

Na dubrovačkom području u zadnjih je godinu dana zabilježeno nekoliko međunarodnih akcija u kojima je uhićeno više krijumčara raznih vrsta droga. Posljednja je, u svibnju, provedena akcija Gladius 3.

Kopirati
Drag cursor here to close