Uzeli i ono što ima

Opljačkan Dječji klub u Mostaru

Vijesti / Crna Kronika | 27. 07. 2017. u 06:59 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznati počinitelji provalili su u Egipatsko selo u Mostaru, odnosno Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Mostaru, te su iz njega otuđeni televizor, projektor, zvučnici, slušalice, usisavač i manji radijator, stoji u službenom biltenu MUP-a HNŽ-a.

''PU Mostar 26. srpnja obratila se B.Ć. (1992.) i prijavila da je izvršena provala u prostorije Egipatskog sela kojom prilikom su otuđeni TV 'Dell', projektor, zvučnici, slušalice, usisavač i manji radijator. S ovim odjelom upoznat Odjel kriminalističke policije'', dodaje se u biltenu.

Iz Egipatskog sela navode da se ne radi o prostorijama koje koristi ova ustanova, nego o prostorijama koje su oni dali na korištenje trećoj strani.

"Mi smo zadnji prostor u Domu, K7, dali na korištenje NVO Our Kids. Oni su opljačkani. Mi ne čuvamo taj prostor niti imamo obavezu. Nije prvi put da su opljačkani", rekli su za Bljesak.info iz Dječijeg doma Egipatsko selo.

Reagiranje Udruge Naša djeca

''Ovim putem upućujemo demant povodom informacije o provali u J.U. Dječji dom Mostar (Egipatsko selo). Navedene informacije o šteti nisu pravilno navedene, te ovim putem obavještavamo javnost i medije o tome kome je učinjena šteta koja se dogodila u jučerašnjoj pljački.

Naime, opljačkan je Dječji klub Udruženja Naša djeca, koji dugi niz godina djeluje unutar Dječijeg doma te svojim programima upotpunjuje svakodnevicu djeci i mladima bez roditeljskog staranja. Sva otuđena imovina u jučerašnjoj pljački je imovina Udruženja Naša djeca, koja je donirana od strane donatora, sufinancijera Udruženja, građana Mostara i dijaspore.

Nakon što je stražar koji dolazi čuvati Dječiji dom, a između ostalog i Dječji klub u večernjim satima, kontaktirao Udruženje Naša djeca, na mjesto događaja je odmah stigla Belma Ćorić koja je zaposlena unutar Udruženja te je ista kontaktirala policiju o provali.

Ovo nije prvi put da se događa pljačka unutar Dječjeg kluba Udruženja Naša djeca. Prije nepunih godinu dana dogodilo se isto, međutim uz pomoć dobrih ljudi uspjeli smo ponovno prikupiti sredstva i opremiti Dječji klub za potrebe djece i mladih s kojima radimo unutar J.U. Dječji dom Mostar.

Udruženje Naša djeca djeluje od 2012. godine te kroz svoje projekte pomaže djeci i mladima bez roditeljskog staranja. Početak djelovanja Udruženja je počeo putem Dječjeg kluba, još od 2009. godine u kojem se intenzivno radi s štićenicima Dječjeg doma u vidu obavljanja domaćih zadataka, neformalnog obrazovanja, održavanja brojnih kreativnih i edukativnih radionica te ljetovanja i izleta. Udruženje također zbrinjava i osnažuje omladinu koja nakon 18-te godine mora napustiti dom.

Udruženje Naša djeca je kroz svoje djelovanje dalo veliki financijski kao i društveni doprinos za JU Dječji dom Mostar na radost i zadovoljstvo djece i mladih bez roditeljskog staranja.

Nažalost bili smo primorani da vas ispravimo u netočnim navodima o provali u kojima se nije spomenula šteta koja je nanijeta našem Udruženju.

Kopirati
Drag cursor here to close