Opet

Olujno nevrijeme pogodilo BiH

Vijesti / Flash | 23. 08. 2014. u 19:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na osnovu dobivenog i obrađenog izvanrednog izvještaja iz Županijskog operativnog centara Civilne zaštite Tuzla, Federalni operativni centar Civilne zaštite priopćio je da je popodnevno olujno nevrijeme zahvatilo i općinu Srebrenik.

Naime, u 17 sati i 18 minuta, područje općine Srebrenik zahvatilo je jako olujno nevrijeme, koje je izazvalo prekid u putnim komunikacijama, PTT-u, elektroenergetskim napajanju pojedinih mjesta, i drugoj infrastrukturi.

Olujno nevrijeme je čupalo drveće, skidalo krovove na kućama i drugim objektima.

Zbog obilnih kišnih padavina došlo je do izlivanja potoka i drugih vodotokova koji su poplavili brojna domaćinstva, priopćeno je iz Federalnog operativnog centra Civilne zaštite.

Na osnovu vanrednog izvještaja iz Županijskog operativnog centara Civilne zaštite Tuzla sačinjenog na osnovu telefonskog izvještaja iz OSlCZ Gračanica, jako olujno nevrijeme praćeno gradom, do veličine jajeta, pogodilo je općinu Gračanica oko 17.00 sati.

Uslijed velike količine kiše ponovo je došlo do izlijevanja lokalnih vodotokova i plavljenja stambenih i poslovnih objekata.

Nevrijeme se ''premjestilo'' južnije te je iza 20 sati pogodilo Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close