Akcija SIPA-e

Odžak: Uhićena tri bivša pripadnika HVO-a

Vijesti / Flash | 21. 04. 2014. u 08:05 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trojica bivših pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane uhićena su u ponedjeljak na području Odžaka u bosanskoj Posavini pod sumnjom da su tijekom rata počinili ratne zločine nad srpskim civilima.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva BiH, pripadnici državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) tijekom jutra lišili su slobode tri osobe: Marijana Brnjića, rođenog 15.7.1966. godine u Odžaku, Iliju Glavaša, rođenog 1.5.1968. godine u Odžaku i Pavu Glavaša, rođenog 7.12.1961. godine u Odžaku.

Radi se o bivšim pripadnicima HVO-a koji su osumnjičeni da su na početku rata 1992. godine počinili ratne zločine nad žrtvama srpske nacionalnosti.

Osumnjičeni se terete da su kao pripadnici 102. brigade HVO Odžak, od lipnja do kolovoza 1992. godine na području općine Odžak, počinili kazneno djelo ratnog zločina. Oni su osumnjičeni za silovanje više žrtava, žena srpske nacionalnosti s područja Odžaka.  

Osumnjičeni su predani u nadležnost Državnog odvjetništva BiH koje će odlučiti hoće li im odrediti mjeru pritvora.

U nastavku aktivnosti u okviru jučerašnje akcije, pripadnici SIPA-e danas su, 21.04.2014.godine, na području Odžaka slobode lišili još jednu osobu inicijala M.B., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ratni zločin protiv civilnog stanovništva nad žrtvama srpske nacionalnosti na području općine Odžak tijekom 1992. godine.

Osoba lišena slobode bit će privedena u službene prostorije SIPA-e, gdje će nad istim biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat Tužiteljstvu BiH na dalje postupanje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close