Rezani duhan

Oduzeto 205 kilograma duhana

Vijesti / Flash | 30. 06. 2015. u 12:38 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje u Regonalnom centru Tuzla privremeno su oduzeli 205 kilograma duhana koji nije bio obilježen trošarinskim markicama.

Iz UNO pojašnjavaju da je, u zajedničkoj akciji Tima za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojske županije, Policijske postaje Olovo, od jedne osobe privremeno oduzeto 166 kg rezanog duhana zbog sumnje u nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda.

Prilikom kontrole prometa zaustavljeno je vozilo u kojem je pronađen rezani duhan koji nije bio obilježen trošarinskim markicama u skladu sa Zakonom o trošarinama u BiH.

Iz UNO napominju da će protiv osobe kod koje je pronađen duhan biti pokrenut prekršajni postupak.

Također, u zajedničkoj akciji Tima za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja UNO u Regionalnom centru u Tuzli i policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, CJB Doboj, Policijska postaja Šamac, zbog sumnje u nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda privremeno je oduzeto 39 kg sitno sjeckanog duhana.

Naime, prilikom redovne kontrole prometa, nakon zaustavljanja na području općine Šamac, utvrđeno je da se kod jedne osobe u vozilu, između ostalog, nalazi 39 kg sitno sjeckanog duhana koji nije bio obilježen trošarinskim markicama.

Protiv navedene osobe bit će pokrenut prekršajni postupak, priopćeno je iz UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close