Krijumčarenje

Oduzeti krijumčareni auto dijelovi i automobili

Vijesti / Crna Kronika | 21. 02. 2017. u 16:07 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje su u dvije odvojene akcije oduzeli dva putnička motorna vozila i veću količinu auto dijelova ukupne vrijednosti 46.500KM.

Na osnovu operativnih saznanja o krijumčarenju vozila iz Europske unije, službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja, Regionalni centar Tuzla izvršili su provjeru prometa i porijekla robe na područiju općine Lukavac.

Tom prilikom su pronašli dva putnička motorna vozila i veću količinu dijelova, koji su bili namjenjeni za prodaju. Vrijednost privremeno oduzete robe je 34.000 KM.

Prilikom pojačane kontrole prometa i porijekla robe na GP Rača, službenici UNO su uz pomoć specjalističke opreme donirane putem programa EXBS (optički kabel sa kamerom, bastera i igle za pregled) pronašli i oduzeli razne dijelove za motorna vozila.
Radilo se o tri seta za ugradnju plina, razni automobilski dijelovi i elektro motori. Vrijednost privremeno oduzete robe je 12.500 KM.

Protiv počinitelja opisanih nezakonitosti, shodno odredbama Zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, bit će podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje UNO BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close