Akcija GP BiH

Oduzeti cigarete, duhan, CD-ovi i DVD-ovi na području Brčkog i Orašja

Vijesti / Crna Kronika | 01. 06. 2017. u 12:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine u srijedu su spriječili nezakonit promet 1408 kutija raznih vrsta cigareta s bh., makedonskim, srbijanskim i kosovskim trošarinskim markicama i bez njih, šest kilograma rezanog duhana i 651 CD-a i DVD-a, izvijestila je Granična policija BiH.

Na području Brčkog otkriveno je 160 kutija cigareta graničnom kontrolom Peugeota, bh. registarskih oznaka, a 298 kutija cigareta pretresom obiteljske kuće i objekata vlasništvo I. M. (1964.), državljanke BiH, koja je i upravljala vozilom.

U vezi s ovim slučajem, na području Orašja pretreseni su i objekti vlasništvo S. B. (1943.), državljanina BiH, gdje je oduzeto šest kilograma rezanog duhana, 950 kutija cigareta te 651 CD-a i DVD-a.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv I. M. bit će dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kaznena djela "nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda" i "nedozvoljeno korištenje autorskih prava", a protiv S.B. zbog "nedozvoljenog skladištenja robe".

Kopirati
Drag cursor here to close