31. u Mostaru

Održan prvi Regionali forum Europskog parlamenta mladih u Sarajevu

Vijesti / Flash | 29. 03. 2015. u 21:11 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regionalni forum najavljen je u četiri grada u kojima Europski parlament mladih djeluje, i to Banja Luka, Mostar, Sarajevo i Tuzla, gdje će 240 srednjoškolaca naučiti osnove funkcioniranja Europskog parlamenta, te unaprijediti vještine javnog govora.  

Regionalni forum je jednodnevni događaj baziran na simulaciji Europskog parlamenta u organizaciji Europskog parlamenta mladih u Bosni i Hercegovini.

Regionalni forum u Sarajevu održan je protekle subote u dvorani Doma naroda u Parlamentarnoj skupštini na kojem je sudjelovalo 55 učenika iz 11 različitih srednjih škola od 16 do 19 godina. Tijekom Regionalnog foruma, sudionici su imali priliku da kroz stvaranje rezolucije na razne socijalne i kulturne teme unutar foruma pokažu otvorenost prema drugim sudionicima, spremnost da uče jedni od drugih i odlučnost prema iznošenju vlastitog stava. 

Delegate je birao stručni žiri koji je sačinjavao četiri člana i to: Sabina Ćudić, Stevan Marković, Marianne Svendsen Kofoed I Brahim Kajević. Projekat su podržali Konrad Adenauer Stiftung, OSCE, Delegacija EU u BiH, Parlamentarna skupština, Delegacija za europske integracije BiH, Yunus Emre Enstitüsü Sarajevo.

Na kraju samog događaja izabran je najbolji komitet gdje su svi sudionici bili aktivni I otvoreno pokazali timski duh, zajedno sa 5 najboljih sudionika koji su pokazali izvanredno znanje i sposobnost izlaganja.

Regionalni forum je već održan 21. ožujka u Banja Luci, gdje su sudionic pokazali veliku zainteresiranost i postigli željene rezultate kakvi se očekuju i 31. ožujka na Regionalnom forumu u Mostaru. Regionalni forum u Tuzli održat će se početkom mjeseca travnja.

Europski parlament mladih u BiH (EYP BiH) je osnovan 2013. godine kao dio mreže neprofitnih i nevladinih organizacija u 41 zemlji Europe. Najznačajniji cilj organizacije je potaknuti razmišljanje o aktualnim socijalnim, i kulturnim problemima, kao i promocija demokratskih vrijednosti i utjecaj na mlade kroz neformalne i inovativne edukacijske metode.

Više informacija o organizaciji, pogledajte na www.eyp.ba ili na Facebook stranici www.facebook.com/eypbh 

Kopirati
Drag cursor here to close