Udruge kod heleza

Određeno 560 organizatora otpora

Vijesti / Flash | 16. 07. 2014. u 13:52 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez danas je u Sarajevu održao sastanak s predstavnicima udruženja „Zelene beretke“, „Patriotska liga BiH“ i „Organizatori i pokretači otpora u FBiH“.

Kako je priopćeno iz Helezova ministarstva, razgovaralo se o utvrđivanju liste organizatora otpora, kao jedne od osnova za pronalaženje zakonskog rješenja kojim bi bila regulirana prava pripadnicima ovoj populaciji.

Predstavnici navedenih udruženja dostavili su liste koje, s pripadnicima HVO-a podrazumijevaju 560 osoba, organizatora otpora, čije je kreiranje do sada predstavljalo i najveću prepreku u ovom procesu.

Dogovoreno je da, najkasnije do sutra, 17. srpnja 2014. godine udruženja Ministarstvu dostave prijedloge njihovih predstavnika koji će uz predstavnike resornog ministarstva biti dio komisije koja će raditi na izradi Zakona o organizatorima otpora FBiH.

Ministar Helez je istaknuo zadovoljstvo zbog činjenice da su se napokon stvorile mogućnosti za pristupanje kreiranju zakonskog rješenja koji podrazumijeva reguliranje statusa pripadnika ove populacije, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close