Ministarstvo nespremno

Određene agencije imale su informacije o napadu u Rajlovcu

Vijesti / Flash | 05. 05. 2016. u 20:11 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš kazala je da su određene agencije imale informacije o napadu u Rajlovcu u kojem su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH.

Govoreći o ubojstvu dva vojnika u blizini vojarne Rajlovac u Sarajevu, ministrica Pendeš je kazala ''da su u pravu su svi oni koji kažu da je pucanj u Oružane snage pucanj u državu''.

''Mislim da država nije dovoljno dala pažnje kad se govori o tome tome procesu, odnosno onome šta je uslijedilo poslije toga. Tada je i ranjen jedan vojnik koji i danas ima određene posljedice. Počeo je raditi, ne u onom kapacitetu u kojem je bio prije, ali nadam se da će se njegovo stanje poboljšavati", kazala je Pendeš za N1.

"Moram reći da nismo pripravni bili na takvu vrstu napada na pripadnike Oružanih snaga. Tek naknadno su se utvrdile činjenice da su određene agencije imale određene informacije. Mogli su se pravovremeno informirati vojnici na toj lokaciji, na koji način se trebaju ponašati i što mogu raditi", poručila je Pendeš.

Na pitanje hoće li biti aktiviran Akcijski plan za članstvo BiH u NATO-u na summitu u Varšavi u srpnju ove godine, Pendeš je odgovorila kako je početkom ove godine bila veći optimist nego što je sad što ne znači da se do početka sedmog mjeseca neke stvari neće promijeniti,

Kako kaže, u procesu uknjižbe perspektivne nepokretne vojne imovine od 63. lokacije u FBiH su uknjižene 24. lokacije, ali još uvijek nije uknjižena nijedna lokacija iz Republike Srpske.

"Trećina se nalazi na području RS-a, dvije su na sudu, dio lokacija na području FBiH, uz najbolju nakanu, se ne mogu uknjižiti. Postoji problem u harmonizaciji zemljišno-knjižnih izvadaka. U tom smislu je nužno harmonizirati cijeli proces", kazala je Pendeš.

Kopirati
Drag cursor here to close