Akcija 'Čekić'

Određen pritvor sutkinji Miletić zbog primanja mita

Vijesti / Flash | 27. 02. 2015. u 16:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH predložilo je određivanje jednomjesečnog pritvora Azri Miletić, sutkinji Suda BiH osumnjičenoj za primanje dara ili drugih oblika koristi i kršenje zakona, te Rami Brkiću i Senadu Šabiću, protiv kojih se u ovom sudu vodi sudski proces, a koji se sumnjiče za davanje dara ili drugih oblika koristi, potvrđeno je Feni u državnom tužiteljstvu.

Ramić, Šabić i Miletić uhićeni su u srijedu u akciji kodnog naziva "Čekić", provedenoj po nalogu i naredbi Tužiteljstva, odnosno Suda BiH, a u sklopu koje su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) izvršili pretrese na tri lokacije.

U međuvremenu, osumnjičeni su predani Tužiteljstvu BiH, gdje su ispitani od postupajućeg tužitelja u ovom predmetu.

Odluku u vezi s prijedlogom Tužiteljstva BiH za određivanje mjere pritvora, Sud BiH će donijeti u zakonskom roku.

Podsjećamo, sutkinja Miletić je radila u Apelacijskom dijelu Suda BiH.

Sutkinju Miletić za prijetnje je 2011. godine u medijima prozivala suspendirana tuzlanska tužiteljica Dijana Milić, koja je tvrdila da joj je ''Azra Miletić otvoreno prijetila i govorila da će mi kad- tad zagorčati život jer sam optužila njenog sina za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda''.

Godine 2013. Miletić se opet našla u medijima i to jer ju je firma "Bau Invest" tužila zbog neplaćanja rata za stan koji je kupila 2005. godine.

''Iako je tužba protiv Miletićeve napisana prije gotovo dvije godine, još nije poznato da li joj je dostavljena, što otvara sumnju da neko namjerno odugovlači sa cijelim postupkom'', objavile su tada Nezavisne novine uz neslužbena saznanja da je u međuvremenu sutkinja prodala sporni stan.

Kopirati
Drag cursor here to close