800.000 KM

OdRaz ugašen jer je izgubio povjerenje međunarodnih financijskih institucija

Vijesti / Flash | 19. 05. 2017. u 15:23 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zamjenica premijera i ministrica financija Jelka Milićević kazala je kako je aktualna Federalna vlada pokušala učiniti sve ne bi li Fondacija za održivi razvoj (OdRaz) nastavila s radom, ali u tome nije uspjela.

"Prije nas nastali su određeni problemi i fondacija se suočila s nepovjerenjem međunarodnih financijskih institucija. Stoga je bilo neizvedivo implementirati bilo kakve projekte preko OdRaza. Mi smo se u Vladi uistinu trudili protekle dvije godine da osiguramo uvjete da ona nastavi s radom. Na žalost, nismo imali rezultata i jedino što je bilo pošten je da pokrenemo postupak gašenja Fondacije OdRaz", kazala je na konferenciji za novinare ministrica Milićević, nakon sjednice Vlade FBiH u Mostaru.

Po njezinim riječima, Vlada Federacije BiH izmirila je sve obveze OdRaza, i prema djelatnicima, i prema dobavljačima, a radili se o cifri od oko 800.000 maraka.

Što se tiče odgovornosti za situaciju u OdRazu, Milićević je kazala kako je eventualna odgovornost na prošloj vladi u čijem mandatu su i nastali problemi, dodavši kako je to posao za pravosudne organe i oni će dati konačnu ocjenu.

(FENA) R.G.

Kopirati
Drag cursor here to close