Analiza

Odluka hoće li brodovi uplovljavati u neumski zaljev nakon 90 dana

Vijesti / Flash | 30. 07. 2014. u 16:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH zaključio je danas da bude formirana interresorna radna grupa čiji je zadatak da u roku od 90 dana načiniti sveobuhvatnu analizu efekata uplovljavanja stranih brodova u Neumski akvatorij.

Pri tome treba voditi računa o ekološkim, ekonomskim, vanjskopolitičkim, sigurnosnim i obrambenim aspektima uplovljavanja, koja će biti podloga za davanje suglasnosti za uplovljavanje stranih brodova.

U sastavu interresorne radne grupe biti će predstavnici ureda predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, ministarstava inozemnih poslova, sigurnosti, vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, obrane, komunikacija i transporta i općine Neum, priopćeno je iz Vijeća ministara.

Rukovoditelj radne grupe biti će predstavnik Ministarstva komunikacija i transporta.

Predsjedništvo BiH je 23. srpnja zadužilo Vijeće ministara BiH da u roku od 90 dana načini i dostavi sveobuhvatnu analizu efekata uplovljavanja brodova u Neumski akvatorij.

Analiza treba sadržavati ocjenu ekoloških, ekonomskih, vanjskopolitičkih, sigurnosnih i obrambenih aspekata uplovljavanja, načinjenu od neovisnih eksperata i resornih institucija BiH.

Vijeće ministara BiH ranije nije dao suglasnost za održavanje "otvorene morske vježbe" akademije mornarice Oružanih snaga Turske, koja je trebala biti održana između 14. i 19. srpnja u Neumu.

Kopirati
Drag cursor here to close