Čović demantira, ali...

Odlučili se na šutnju: Netko pucao na Dragana Čovića?!

Vijesti / Flash | 20. 10. 2016. u 10:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva Dragan Čović nije danas u Mostaru želio komentirati informacije da je prije mjesec dana u blizini Čapljine pucano na automobil u kojem se nalazio. Čović nakon svečanog otvaranja trafostanice u mostarskom naselju Buna tvrdnju novinara Slobodana Vaskovića da je na njegov automobil pucano u blizini Čapljine prije nešto više od mjesec dana nije želio posebno komentirati rekavši da ne vjeruje da bi netko nešto takvo pokušao.

"Privatno, niti sam kome šta dužan posljednjih 50 godina, niti je meni tko šta dužan. S te strane nitko nema razloga. U politici govorim ono što mislim i radim tako. Vjerojatno ima ljudi koji se ne slažu sa mnom, ali ne vjerujem da bi netko pokušao nešto slično", kaže Čović.

Istaknuo je kako se, ako ima onih koji razmišljaju o atentatu, time treba da bave institucije države.

"Nema racionalnog razloga da se razbacuje vrijeme, novac, oružje", dodao je Čović.

No, pojedini izvori tvrde kako se napad dogodio i da je odlučeno da se o svemu šuti. 

Naime, banjalučki novinar Slobodan Vaković objavio je kako se prikriva pokušaj atentata na Čovića tvrdeći kako je lider HDZ-a BiH sa suradnicima odlučio ne prijavljivati slučaj.

''Čović je bio sam u automobilu u trenutku kada je na njega pucano iz malokalibarskog oružja. Pogođen je automobil'', tvrdi Vasković u svom tekstu.

Prema njihovim riječima, Čović nije ovaj napad prijavio nijednoj instituciji, već je obavijestio o tome nekolicinu svojih najbližih suradnika.

Zajedno su, navodi izvor, donijeli odluku da se o napadu šuti, da se demantiraju sve informacije o njemu i tako prikrije cijeli slučaj, kao da se nije ni dogodio.

''Moguće je sasvim da su nepoznati napadači imali namjeru da oružanim atakom na Čovića, u kojem on nije ozlijeđen, pošalju određenu poruku/opomenu, ali o čemu, to je u ovom trenutku teško precizirati. Čović se vrlo uplašio i realno je da on točno zna tko stoji iza napada, kao što je realno i da neće o tome reći ni riječi'', tvrdi Vaskovićev u tekstu.

Banjalučki novinar tvrdi kako mu je ova informacija o ''potvrđena iz nekoliko potpuno nezavisnih izvora''.

Kopirati
Drag cursor here to close