opravdano

Odgođeno potpisivanje sporazuma SIPA-e i MUP-a RS

Vijesti / Flash | 16. 12. 2015. u 09:54 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za danas najavljeno potpisivanje sporazuma o operativnoj suradnji i koordinaciji Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RS-a i Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) radi efikasnije buduće suradnje prolongirano je zbog nemogućnosti direktora Policije RS-a Gojka Vasića da nazoči potpisivanju, radi smrtnog slučaja u njegovoj obitelji.

Sporazum bi, navela je Fena, mogao biti potpisan sutra ili u petak.

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović ranije je izjavila da ta suradnja već postoji, a od srijede, kada se definiraju sve procedure, ponovo će biti funkcionalna.

Da se postojeći sporazum o operativnoj suradnji i koordinaciji policijskih struktura treba doraditi i precizno definirati, dogovorili su 13. prosinca Banja Luci ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač, direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić i direktor Policije RS-a Gojko Vasić.

Tada je najavljeno kako će navedeni operativni sporazum tijekom ovog tjedna dogovoriti i potpisati direktor Policije Republike Srpske i direktor SIPA-e, u cilju efikasnijeg postupanja i koordinacije u budućoj suradnji.

Povod ovog sastanka bio je, kako se dodaje, prevladavanje situacije u odnosima suradnje MUPRS-a i SIPA-e, a nakon što je SIPA izvršila pretres u Policijskoj postaji u Novom Gradu/Bosanskom Novom, a Vlada i parlament RS usvojili zaključke o prekidu surdanje s SIPA-om, Sudom i Tužiteljstvom BiH.

Zamjenik predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva komisije za obranu i sigurnost BiH Borislav Bojić je izjavio novinarima da su prilikom provođenja aktivnosti 10. prosinca u Novom Gradu i SIPA i MUPRS-a obavili svoj posao u skladu sa zakonom.

Kopirati
Drag cursor here to close