ništa od novih sudaca

Odbijen Mladićev zahtjev za izuzeće sudaca

Vijesti / Flash | 26. 08. 2016. u 18:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Haaški sud odbio je zahtjev obrane bivšeg zapovjednika Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića da suci Alphons Orie i Christoph Flugge budu isključeni zbog navodne pristranosti.

Predsjednik Haaškog suda Carmel Agius odbio je zahtjev Mladićevih odvjetnika da suci Orie i Flugge budu izbačeni iz Sudskog vijeća jer su u ranijim suđenjima u Haagu već iznijeli stavove o tome da je Mladić kriv.

''Nakon pregleda podneska, ne smatram da je Mladićeva obrana prezentirala dokaze koji bi pravilno informiranog i razumnog presuditelja naveli na zaključak da kod sudaca postoji pristranost'', istaknuo je Agius.

Mladićevi odvjetnici su zatražili i imenovanje novih "nepristranih" sudaca na mjesto Oriea i Fluggea.

''Suština ovog problema je što su suci Orie i Flugge unaprijed osudili Mladića i donijeli značajne zaključke o njemu. To ugrožava njihovu mogućnost da budu nepristrani'', navela je obrana u svom podnesku.

Ratku Mladiću se sudi za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, koji je u nekoliko općina imao razmjere genocida, teroriziranje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce, javlja BIRN - Justice Report.

Kopirati
Drag cursor here to close