89 točaka

Od plaća do nuklearne prijetnje: Zastupnici se zatrpali za oproštaj

Vijesti / Flash | 02. 09. 2014. u 07:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH u četvrtak, 4. rujna, trebao bi razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici izravnih stranih ulaganja u BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Cilj predloženog zakona jeste stvaranje veće pravne sigurnosti, te unapređenje i pojednostavljenje procesa priliva izravnih stranih ulaganja, odnosno poboljšanje poslovnog okruženja i investicijske klime.

Izmjene i dopune Zakona usmjerene su na otklanjanje barijera u poslovanju javnog i privatnog sektora da bi se investitorima poslala jasna poruka da je BiH opredijeljena za privlačenje novih, te zadržavanje i proširenje postojećih investicija, stvaranje novih radnih mjesta i jačanje održivog ekonomskog razvoja u zemlji.

Na predloženom dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH, kojim se predviđa uvođenje naknada za prijevoz, topli obrok i odvojeni život za suce i tužitelje BiH, prenijela je Srna.

Zastupnici bi se u prvom čitanju trebali izjasniti i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zrakoplovstvu BiH, čiji je predlagač zastupnik SDP BiH Mirsad Mešić.

Zastupnički dom trebao bi razmotriti i izvještaje Povjerenstva za reviziju institucija BiH o financijskoj reviziji 72 institucije BiH u 2013. godini, kao i izvještaj o radu i poslovanju BHRT-a za prošlu godinu.

Predviđeno je i razmatranje izvještaja o stanju radijacijske i nuklearne sigurnosti, te informacije o stanju javne zaduženosti BiH za 2013. godinu.

Među 89 točaka predloženog dnevnog reda nalaze se i informacija Vijeća ministara BiH u vezi s ostvarivanjem stečenih prava bivših radnika iz Hrvatske s državljanstvom BiH i davanje suglasnosti za ratifikaciju Ugovora o izručenju između BiH i Srbije.

Sjednica u četvrtak, navodi Srna, vjerojatno je posljednja u ovom sazivu Zastupničkog doma, budući da je praksa da u vrijeme predizborne kampanje parlament ne zasjeda.

Kopirati
Drag cursor here to close