Bayirbucak

Oboren vojni avion na tursko-sirijskoj granici; Rusi potvrdili kako je pao njihov Su-24

Vijesti / Svijet | 24. 11. 2015. u 09:08 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nepoznati vojni avion oboren je jutros u sirijskoj regiji Bayirbucak, nedaleko od granice sa Turskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Pad aviona zabilježen je kamerom reportera AA, a prilikom pada letjelica je bila u plamenu. Piloti su iskačući padobranima napustili avion dok se obrušavao prema tlu.

Turski premijer Ahmet Davutoglu razgovarao je sa šefom diplomacije te zemlje Feridunom Sinirlioglum, nakon čega je priopćeno da će o događaju na tursko-sirijskoj granici biti obaviješten i NATO.

''Vojni avion ruske proizvodnje tipa Su 24 oboren je nedaleko od tursko - sirijske granice nakon deset upozorenja u pet minuta, a presrela su ga i srušila dva turska lovca tipa F-16 jutros u oko 9.30 po lokalnom vremenu'', priopćeno je iz Glavnog stožera Oružanih snaga Turske.

''Ruski lovac-bombarder Su-24 oboren je iznad Sirije'', priopćilo je rusko Ministarstvo obrane, dodajući kako zrakoplov nije bio u turskom zračnom prostoru i kako je letio na visini od 6 km.

Tursko ratno zrakoplovstvo srušilo je ruski vojni avion, nakon što je, kako tvrde - narušio njihov zračni prostor. http://bit.ly/1Yr9gdJ

Posted by HRT Vijesti on Tuesday, November 24, 2015

Piloti su uspjeli iskočiti, priopćilo je ministarstvo, dodajući kako njihova sudbina još uvijek nije poznata.

"Tijekom leta, zrakoplov je letio samo unutar granica Sirije", dodalo je ministarstvo.

Već se na Twittetu pojavio i video na kojemu najvjerojatnije pobunjenici hvataju pilota koji je pao padobranom na tlo.

Kako se može vidjeti na videu, pilot nije pri svijesti, a njegovo lice pokriveno je krvlju i modricama. Kako javlja RT, muškarci okupljeni oko pilota ''zahvaljuju Alahu što su ga pronašli živog''.

Prema onome što javlja Reuters, video je poslan od strane pobunjeničke grupe sa sjeverozapada Sirije, gdje su aktivne grupe poput Slobodne sirijske vojske, no nije zabilježena nazočnost ISIL-a na ovom području.

 

Kopirati
Drag cursor here to close