Najveća pomorska nesreća

Obitelji nestalih u očaju; Napali južnokorejskog premijera

Vijesti / Crna Kronika | 17. 04. 2014. u 14:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Južnokorejskog premijera Chung Hong-wona njegovi tjelohranitelji morali su spašavati od pobješnjelih roditelja i obitelji koji panično tragaju za odgovorima oko sudbina nestalih putnika i djece nakon kobnog brodoloma trajekta s više od 450 putnika, od čega su njih više od 300 srednjoškolci.

Naime, bijesna skupina očajnih roditelja okružila je premijera Hong-wona, a zatim ga je netko gađao i zalio bocom vode. Drugog pak vladinog dužnosnika jedan bijesni roditelj je išamarao pred svima.

Podsjetimo, trajekt na kojem je bilo 476 ljudi prevrnuo se u srijedu te je potonuo blizu obale Južne Koreje, a u tijeku je velika akcija spašavanja. Na trajektu su bili uglavnom učenici, a putovao je od Incheona prema otoku Jeju.

Potvrđena je smrt devetero putnika dok ih se 287 još uvijek smatra nestalima, prema posljednjim podacima. Spašeno je 179 putnika.

U pomoć trajektu stigla su 34 broda i 18 helikoptera koji ljude izvlače iz mora.

Predsjednica Južne Koreje, Park Geun-hye, izdala je naredbu da se pretraži cijeli trajekt kako nitko ne bi ostao na brodu.

Zasad se ne zna uzrok nesreće, a nakon spašavanja će obalna straža pokrenuti istragu.

Putnici trajekta ispričali su kako je trajekt u jednom trenutku stao te se počeo naginjati. Ističu da su osjetili podrhtavanje, nakon čega su počeli tonuti.

Strahuje se da bi ova pomorska nesreća mogla biti jedna od najvećih u Južnoj Koreji u posljednjih 20 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close