JNA

Obilježena godišnjica stradanja vojnika u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Vijesti / Flash | 03. 05. 2015. u 09:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi obitelji, predstavnici NVO i vlasti Republike Srpske danas su u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu obilježili 23. godišnjicu stradanja pripadnika JNA.

Izaslanstvo iz RS-a, koje je iz stiglo iz Istočnog Sarajeva s tri autobusa i privatnim automobilima, su mirnom šetnjom, paljenjem svijeća i polaganjem bijelih ruža odali počast stradalim pripadnicima JNA. Vjerski obred je predvodio svećenik Srpske pravoslavne crkve.

Na skupu, kojeg su osiguravale policijske snage, okupilo se više od 50 osoba. Prije toga, članovi Udruženja Zelene beretke i Unija veterana su u blizini mosta Drvenija odali počast poginulim braniteljima Sarajeva.

Na današnji dan 1992. godine trebalo je doći do razmjene jedinica JNA iz kasarni na Bistriku za zarobljeno bh. izaslanstvo s predsjednikom Alijom Izetbegovićem na čelu. Međutim, JNA nije ispoštovala dogovor da vojnici izađu nenaoružani, nego su pod punom ratnom opremom u transporterima izašli. Tijekom prolaska Dobrovoljačkom ulicom u razmjeni vatre stradalo je šest vojnika JNA.

Kopirati
Drag cursor here to close