Pamtite

Obećanje Mostarcima: Zelene površine umjesto nelegalnih objekata

Vijesti / Politika | 30. 10. 2014. u 12:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na mjestu ”kućica” u Zvonimirovoj ulici, čije je rušenje u tijeku, neće se graditi drugi objekti, rečeno je Dnevnom listu u Gradskoj upravi.

”Ta lokacija predviđena je za zelenu površinu”, potvrdio je Zdravko Čuljak, šef Službe za građevinske propise Grada Mostara.

Šef Službe za inspekcijske poslove Gradske uprave Mostara Hilmo Đidelija navodi kako se postupak rušenja bespravnih objekata vodi već više od godinu dana, prilikom čega je vlasnicima objekata dan rok za dostavu potvrde o legalnosti, što oni nisu učinili.

”S obzirom da nisu dostavili potrebne dokumente, drugostupanjsko tijelo donijelo je zaključak o dozvoli izvršenja rušenja”, rekao je Đidelija mostarskim novinama.

Niz objekata u Zvonimirovoj ulici već je duže vrijeme izvan funkcije, zbog čega inspekcija nije mogla utvrditi legalnost izgradnje na licu mjesta, a ranije su na ovoj lokaciji bili butici i trgovine.

 

”Rok za dostavu potvrde o legalnosti istekao je još u travnju mjesecu, prilikom čega smo sve tretirane objekte u okolici Desete osnovne škole, bespravno građene, odlukom suda -srušili”, rekao je Đidelija za Dnevni list.

Koliko još bespravno izgrađenih sličnih objekata ima u Mostaru, ne zna se. Đidelija navodi kako je točan broj gotovo nemoguće i znati, jer su određeni objekti izgrađeni i prije četrdeset godina.

''Da bismo utvrdili točan broj, potrebno je, kao i u Hrvatskoj, napraviti aviosnimku, koja će odrediti koji objekti smetaju infrastrukturi, a koji ne, čime može započeti proces legalizacije, a i ukloniti se ono što je bespravno izgrađeno'', rekao je Đidelija.

Iz Odjela za inspekcijske poslove navode kako na temelju prijava građana i vlastitih saznanja tretiraju svaki objekt zasebno, a s obzirom da u Mostaru ima gotovo 3.000 objekata, proces je dug i opsežan.

Kopirati
Drag cursor here to close