Video

Obavještajci na internetu pronašli snimku najvećeg okupljanja Al Qaide

Vijesti / Flash | 16. 04. 2014. u 12:48 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na internetu se pojavila snimka najvećeg okupljanja pripadnika terorističke mreže Al Qaida u posljednjih nekoliko godina, u kojem se prijeti napadom na SAD, javila je TV stanica CNN.

Televizija je prenijela da američki dužnosnici zaduženi za sigurnost ne žele komentirati snimku, ali su potvrdili njezinu autentičnost i analiziraju snimku.

Na snimci, koja je objavljena na siteu islamskih ekstremista, prikazana je druga po značaju ličnost u Al Kaidi, Nasira al-Wuhayshia, koga dočekuje i pozdravlja više od 100 naoružanih ljudi na nepoznatoj lokaciji u Jemenu.

Wuhayshi, koji je i vođa Al Qaide na Arapskom poluotoku, na snimci je rekao da namjerava napasti SAD.

''Moramo uništiti križ, a Amerika nosi taj križ', rekao je Wuhayshi okupljenima, čija lica su zatamnjena na snimku.

Lider Al Qaide je rekao da "preuzima veliki rizik za to što radi".

CNN navodi da američki dužnosnici vjeruju da je snimka nastala nedavno i zabrinuti su mogućnošću da se priprema nov napad na SAD.

Stručnjak za terorizam Peter Bergen izjavio je povodom ove snimke kako bi "američka obavještajna zajednica trebala biti u čudu što se tako velika grupa Al Qaide okupila zajedno, uključujući i njeno vodstvo, a da to nekako nije primijećeno".

I drugi analitičari smatraju kako ova snimka treba zabrinuti nadležne u SAD i podsjećaju da je i bivši lider Al Qaide Osama bin Laden poručio svojevremeno Americi - "Sredit ćemo vas''.

Kopirati
Drag cursor here to close