Pet biračkih odbora

Novo brojanje glasova u Sarajevu, Bužimu, Šekovićima i Orašju

Vijesti / Flash | 29. 10. 2014. u 14:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo odluku kojom se nalaže ponovno brojanje glasačkih listića s pet biračkih mjesta u četiri osnovne izborne jedinice za pojedine izborne razine.

Brojanje će se obaviti sutra u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu. Nalog je uslijedio nakon razmatranja zahtjeva za ponovno brojanje.

Naređeno je ponovno brojanje glasačkih listića za sljedeća biračka mjesta:

a) 007B051 i 007B043 u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad za izborne razine 703, 521, 600 i 301;
b) 005A013 u osnovnoj izbornoj jedinici Bužim za izborni razinu 201 po političkim subjektima SDA i Koalicija A-SDA-KSSP Zajedno za USK i po kandidatima navedenih političkih subjekata;
c) 101B003 u osnovnoj izbornoj jedinici Šekovići za izbornu razinu 600;
d) 022A007 u osnovnoj izbornoj jedinici Orašje za izbornu razinu 202 po kandidatima političkih subjekata Koalicije HDZ BiH,HSS,HKDU,HSP Herceg Bosne i HDZ 1990 Hrvatska demokratska zajednica.

Navedenom brojanju glasačkih listića mogu nazočiti akreditirani promatrači političkih subjekata za biračka mjesta sa kojih se vrši brojanje i to onih političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koje se vrši brojanje kao i akreditirani promatrači za Glavni centar za brojanje ali i kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje.

Središnje izborno povjerenstvo BiH je usvojilo i Zaključak o ispravci Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata općih izbora u BiH od 27. listopada 2014. godine. On će danas biti dostupan javnosti na internet stranici Središneg izbornog povjerenstva, www.izbori.ba, priopćeno je iz Ureda za informiranje CIK-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close