Strašno

Novinari izmislili preživjelu djevojčicu pod školskim ruševinama

Vijesti / Svijet | 22. 09. 2017. u 12:28 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Frida Sofía, djevojčica za koju se vjerovalo da je živa zatrpana ispod ruševina škole poslije zemljotresa u Mexico Cityju, ne postoji i čitava priča je izmišljena, prenose danas meksički mediji.

Dok su spasioci žurno otkopavali ruševine škole Enrique Rebsámen u potrazi za preživjelima, javnost se fokusirala na sudbinu ovog djeteta.

Ona je, navodno, poslala spasiocima poruke da je žedna, ali da je dobro i pozvala ih da požure, prenio je 21. rujna list Universal.

U večernjim satima meksička mornarica je potvrdila da je priča o Fridi lažna i ispričala se zbog konfuznih izvještaja, prenio je BBC.

Vjerovalo se da je Frida jedno od brojne djece i odraslih koji su ostali zatrpani više od 32 sata. Novinari su dva dana na licu mjesta pratili događanja, a korisnici društvenih mreža uputili su više od 350.000 poruka podrške na Twitteru.

Glasine o djevojčici potvrdio je mornarički admiral Hoze Vergara Lara, koji je rekao novinarima poslije četverosatne spasilačke operacije da je ispod ruševina otkrivena živa djevojčica.

Prve sumnje pojavile su se kada se ispostavilo da se nitko od roditelja okupljenih ispred srušene škole ne raspituje za Fridu.

Priča o Fridi "nije stvarna", izjavio je zamjenik tajnika meksičke mornarice Enrique Sarmiento.

Dodao je kako nema nikakvih signala koji sugeriraju da je se u ruševinama škole nalazi živo dijete. Vlasti su objavile da ne znaju ništa o toj djevojčici, a škola je objavila kako među njezinim đacima nema nikog s tim imenom.

U ruševinama škole u večernjim satima po lokalnom vremenu pronađeno je tijelo nastradale nastavnice, prenosi Srna.

List Pais piše kako je ovo slučaj kolektivne psihoze i da podsjeća na priču o dječaku Monchitou, koja je izmišljena poslije zemljotresa u Meksiku 1985. godine, kada je poginulo najmanje 10.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close