Tko bi s kim?

Novi zaplet: Radončić ustaje protiv Bosića

Vijesti / Flash | 26. 08. 2015. u 06:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"SBB neće u koaliciju sa SDS-om i u tom smislu podržavamo stav Mladena Bosića", rekaoje predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Naime, predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je kako je ova stranka spremna da, eventualno, proširi skupštinsku većinu na razini BiH, ali da među strankama koje bi mogle dati doprinos toj većini nema prostora za SNSD i SBB.

Bosić je, nakon sjednice Predsjedništva SDS-a u Istočnom Sarajevu, rekao novinarima da SNSD i SBB, nisu kompatibilne s političkim projektom SDS-a i pokretanjem borbe protiv korupcije u BiH i Repubici Srpskoj.

Predsjednik SDS-a ne vidi nikakvu mogućnost da dođe do značajnije promijene skupštinske većine na razini BiH i rekonstrukcije Vijeća ministara BiH na bilo koji način.

Naglasio je kako je zadovoljan radom predstavnika SDS-a u Vijeću ministara BiH, kao i suradnjom koja postoji sa ministrima iz ostalih političkih stranaka koje čine većinu.

Komentirajući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića prema kojoj su SBB i SNSD dobrodošli u vlast na razini Federacije BiH, Bosić je rekao kako je ta razina sasvim druga priča u koju se SDS ne želi uključivati.

"Mi smo skupštinsku većinu kao Savez za promjene napravili sa SDA, HDZ-om BiH i Demorkatskom frontom i ne vidimo razlog, ni mogućnost da se po tom pitanju bilo što promijeni", rekao je Bosić pohvalivši ministra transporta i komunikacija BiH iz DF Slavka Matanovića, navodeći da je "riješio nekolio problema poput digitalizacije".

Naime, posljednih dana ponovno se akutalizirala priča oko promjene sastava Vijeća ministara nakon što se dogovara ulazak novih stranaka u federalnu koaliciju. Naime, na federalnoj razini SDA je dao zeleno svjetlo Fahrudinu Radončiću, ali je naglasio kako u toj koaliciji želi HDZ 1990. To dodatno komplicira stvari jer za razliku od SBB-a, HDZ BiH, nije sklon vidjeti stranku Martina Raguža u vlasti.

Podsjećamo, Raguž je izjavio za Bljesak.info kako nije zainteresiran za koaliranje. 

Kopirati
Drag cursor here to close