Volgograd

Novi teroristički napad u Rusiji: Eksplozija u trolejbusu, najmanje 14 poginulih

Vijesti / Flash | 30. 12. 2013. u 07:27 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

14 osoba je poginulo, a više od 28 je ozlijeđenih u eksploziji u trolejbusu koja se dogodila u 08:10 sati po lokalnom vremenu u Volgogradu, priopćeno je iz ministarstva zdravstva. Prema izjavama dužnosnika više osoba, među kojima i jednogodišnje dijete, nalazi se u veoma teškom stanju, i imaju teške ozljede.

Glasnogovornik istražiteljskog komiteta Vladimir Markin rekao je da je eksplozija u trolejbusu drugi teroristički incident u ovom gradu u zadnjih 24 sata. Eksplozija žene bombaša samoubojice, jučer je na željezničkoj postaji usmrtila 17, a ozlijedila više od 40 osoba. Jučerašnji napad je okarakteriziran kao teroristički čin, što je treći takav napad u posljednja dva mjeseca.

RIA Novosti javlja da je najmanje 25 osoba ozlijeđeno, a promet je u kolapsu. Među ozlijeđenima je i jedno dijete koje je u kritičnom stanju.

Eksplozija se dogodila samo dan nakon što je žena samoubojica aktivirala eksploziv na glavnom željezničkom kolodvoru u Volgogradu pri čemu je poginulo najmanje 15 osoba, a deseci su ozlijeđeni.

Očevici su rekli da je prije eksplozije sve bilo mirno i spokojno, posebice zbog praznika. Kada je eksplozija odjeknula nastala je opća panika, tvrde.

Alina Averyasova, jedna od očevidaca, izjavila je da ju je probudila strašna ekspolozija. Kada je pogledala kroz prozor vidjela je raznesen autobus na cesti i ljude kako u panici bježe s tog mjesta. Policija i vatrogasna vozila došla su kroz nekoliko minuta, kaže i dodaje je uslijedila evakuacija stanovništa. Neki su bili ozlijeđeni pa je na mjesto događaja brzo stigla i Hitna pomoć. Od siline eksplozije popucala su stakla na zgrada i trgovinama, sve se zatreslo, izjavile su vlasti za ruske medije.

Ruske Novosti izvijestile su da je na mjesto događaja stigao po nalogu Vladimira Putina i direktor FSB-a Aleksandr Botnikov.

Ovi napadi dogodili su se 40 dana prije početka Zimskih olimpijskih igara u Soči na obalama Crnog mora.

Kopirati
Drag cursor here to close