'Samoopredjeljenje'

Novi prosvjedi u Prištini najavljeni za 4. veljače

Vijesti / Flash | 29. 01. 2015. u 17:12 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Pokreta "Samoopredjeljenja" Albin Kurti najavio je danas da će novi prosvjedi biti organizirani u srijedu, 4. veljače, u središtu Prištine, javlja Tanjug.

"Naši zahtjevi su isti - razrješenje ministra za zajednice i povratak Aleksandra Jablanovića i usvajanje zakona o pretvaranju Trepče u javno poduzeće", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

On je dodao da će prosvjedi biti organizirani u suradnji sa Savezom za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja i Inicijativom za Kosovo Fatmira Limaja.

Inače, poslanica "Samoopredjeljenja" Aljbuljena Haxhiu je na svom Facebook profilu napisala da je do sada prikupljeno 36 potpisa za zakazivanje izvanredne sjednice kosovske skupštine na kojoj bi se zatražila smjena Jablanovića.

"Oporba je prikupila 36 potpisa za zakazivanje izvanredne sjednice Skupštine Kosova za smjenu Jablanovića. Nedostaje nam još četiri potpisa, ali nam zastupnici većine ne daju te potpise", napisala je Haxhiu.

Po njezinim riječima, ako vladajuća većina želi smjenu Jablanovića neka potpiše inicijativu, jer će se inače prosvjedi nastaviti.

Kopirati
Drag cursor here to close